Kad koža traži nešto više

Sadržaj teksta

Samo zdrava koža je lepa koža. Koji su to osnovni koraci u nezi kože, koji nam obezbeđuju da uvek imamo zdravu i lepu kožu?

autor:  mr ph spec. kozmetologije Zorana Ivetić


Nega kože, osnovni koraci:

1 – čišćenje,

2 – toniranje,

3 – intenzivna nega (serum),

4 – nega kože oko očiju (antirid –kreme i serumi za zonu oko očiju),

5 – hidratacija

6 – specijalna tj. dodatna nega (maske)

Preko cele godine je jako važna dnevna rutina čišćenja kože, jer se time odstranjuju sve nečistoće, šminka, sebum. Nakon čišćenja, sledi drugi važan korak u nezi – toniranje odgovarajućim losionom tj. tonikom. Time je kože pripremljena za nanošenje sledećeg preparata – seruma, antirida, emulzije, kreme. Dejstvo aktivnih supstanci ovih preparata će  biti mnogo efikasnije, jer se nanose na očišćenu kožu.

U zavisnosti od tipa kože, bira se odgovarajući proizvod za negu kože. Za masnu kožu se koristi lagana emulzija, hidrantna krema za normalnu kožu, dok se za suvu kožu preporučuje dodatak seruma i  hidrantna krema. Kod zrele kože se preporučuje serum, antirid za zonu oko očiju i usana i odgovarajuća hidrantna krema.

Ako redovno primenjujete sve ove korake, koža će biti vidno lepa i negovana. Međutim, postoje situacije kada svakodnevna rutina čišćenja i negovanja nije dovoljna za postizanje „idealne“ kože.

DODATNA NEGA KOŽE

Ako postoji višak sebuma u T – zoni, pojava akni i nečiste kože, preporučuje se dodatna, specijalna nega – 1-2 puta sedmično koristite masku za dubinsko čišćenje kože. Za masnu, kombinovanu i aknoznu kožu prednost se daje maskama na bazi gline (odstranuju višak sebuma i nečistoće) i aktivnih supstanci, koje sužavaju proširene pore.

Preporuka:  Maska za čišćenje proširenih pora Skincode Pore Refining Mask zahvaljujući aktivnim sastojcima (CM-Glukan, kaolin, bentonit, voćne kiseline, biljni ekstrakti, smola mastike) otklanja višak sebuma i poboljšava teksturu kože.

NEGA KOŽE POSLE SUNČANJA

Tokom leta svi žele da zablistaju na plaži,  euforično se vrše pripreme za letovanje, kupuju se kreme sa zaštitnim faktorima, a nakon letovanja…

Da li razmišljate šta je potrebno vašoj koži nakon sunčanja?

Uživanje u kupanju i sunčanju nosi sa sobom i posledice – koža postaje isušena, dehidrirana i iritirana agresivnim sunčevim zracima.

Ultraljubičasto (UV) i infracrveno (IR) zračenje je dobro poznat fenomen u procesu starenja kože usled izlaganja suncu (fotostarenje), koji ubrzava proces starenja. Izloženost UV zracima vodi ka formiranju slobodnih radikala. Organizam poseduje endogene mehanizme odbrane, kao što su antioksidativni enzimi i neenzimski antioksidansi. Antioksidansi prisutni u koži, kao što su vitamin E i C, bivaju uništeni nakon UV ekspozicije.

skincode

MASKE-ODLIČAN SAVEZNIK

Povećana UV ekspozicija kompromituje antioksidativnu odbranu u koži, stoga je potrebno  nadoknaditi antioksidanse putem  odgovarajućih kozmetičkih proizvoda. Njihova primena omogućava prevenciju znakova hronološkog i fotostarenja kože, redukuju se fine linije i bore i povećava se zategnutost kože. Osim antioksidantnog dejstva, većina antioksidanasa ima i umirujući efekat (redukcija eritema nakon UV zračenja).

Za ponovno uspostavljanje hidro-lipidnog balansa i regeneraciju kože nakon sunčanja idealan proizvod je hidrantna maska  na bazi antioksidanasa (vitamin E, C), hidratizera (hijaluronska kiselina), umirujućih supstanci (bisabolol), supstanci koje podstiču regeneraciju (cink, bakar, magnezijum, alantoin, peptidi) i kvalitetnih emolijenasa koji omekšavaju kožu i čuvaju vlagu u koži (ši buter, jojobino ulje).

U apoteci potražite Skincode Cellular Extreme Moisture Mask za suvu i dehidriranu kožu i Skincode Cellular Recharge Age – Renewing Mask za zrelu kožu.

Savet za savršeno negovanu kožu: pored dnevne rutine čišćenja i negovanja, 1-2 puta sedmično nagradite kožu specijalnim tretmanom – odgovarajućom maskom!

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotic-Daily-baner-300x600px-01
Thiomucase-2023-B2-poster-vertikalno-01-1
CG-19-INSTA-696x696 (1)