Kako se izboriti sa infekcijama i alergijama

Sadržaj teksta

U proleće kada nos procuri i počnemo da kašljucamo teško je proceniti sa sigurnošću da li smo žrtva nekog virusa ili alergije i umesto da pomoć u takvoj situaciji potražimo od našeg lekara, pribegavamo samomedikaciji. Biramo lekove po preporuci drugarica, koleginica sa posla, rođaka, i po principu „sam svoj majstor“ nastojimo da problem rešimo.

Međutim, nismo ni svesni koliko zapravo svom zdravlju ovakvim postupcima možemo dodatno da naškodimo, jer, svaki lek ima i svoja neželjena dejstva kao i situacije kada se ne sme primeniti. Zato danas pažnju posvećujemo jednoj bezbednijoj opciji, enzimu koji je pokazao izuzetnu efikasnost u svim stanjima u čijoj osnovi se nalazi zapaljenje.

Kako serapeptaza Serapinn pomaže kod zapaljenja?

Serapeptaza je veoma jak proteolitički enzim koji ima višestruka pozitivna dejstva kada se primenjuje u cilju prevencije nastanka respiratornih infekcija, kao i u tretmanu svih upala koje se javljaju na nivou respiratornog trakta – to su upala sinusa, grla, ždrela, ali i bronhitis i bronhijalna astma. Enzim serapeptaza blokira oslobađanje medijatora zapaljenja kao što su bradikinin i histamin, čime se ublažava zapaljenska reakcija u obolelom tkivu. Na ovaj način se poboljšava mikrocirkulacija, smanjuju edemi i posledično se smanjuje bol.

Dijapazon indikacija u kojima se koristi serapeptaza je izuzetno širok, a sve zahvaljujući specifičnom mehanizmu delovanja i visokoj efikasnosti. Zbog jakog mukolitičkog efekta, serapeptaza će veoma brzo razvodniti i rastvoriti mukus, šlajm i sekret i na taj način pomoći u njihovoj eliminaciji.

Da li se serapeptaza Serapinn može koristiti uz antibiotike?

Ukoliko ova stanja iziskuju upotrebu antibiotika, poželjno je uz terapiju antibioticima dodati i serapeptazu jer su im mehanizmi delovanja različiti, a efekti se upotpunjuju. Pored toga, serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika jer razlaže biofilm koji stvaraju bakterije da bi se grupisale, ishranile i branile. Na taj način serapeptaza omogućava antibiotiku da u većoj koncentraciji dođe do mesta delovanja, odnosno do same bakterije, čime se značajno povećava efikasnost antibiotika.

Serapinn® i Serapinn® Forte, po čemu su ovi preparati serapeptaze drugačiji od ostalih na tržištu

Kompanija Innventa pharm u svojoj paleti ima dva proizvoda koji sadrže enzim serapeptazu kao aktivnu komponentu. To su Serapinn® i Serapinn® Forte.

Serapeptaza je vrlo potentan, ali i osetljiv enzim, koji bi oslobađanjem u želucu mogao da izazove velike gastrične tegobe, a s druge strane bi želudačna kiselina razgradila serapeptazu, tako da bi i terapijski efekat bio vrlo upitan.

Iz tog razloga je kompanija Innventa u svojim proizvodima serapeptazu pakovala u inovativne DR capsule biljnog porekla, koje su tako dizajnirane da onemogućavaju spontano otvaranje i oslobađanje aktivne supstance sve dok kapsula sa supstancom ne napusti želudac.

Proizvodi Serapinn® i Serapinn® Forte se preporučuju za primenu kod odraslih i dece od 12. godine. Dovoljno je uzeti samo jednu kapsulu jednom dnevno kako bi se efikasno smanjila upala, redukovali simptomi infekcije i prevenirao nastanak novih problema koji se javljanju na nivou respiratornog trakta.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
05-300x300
Post 2.2