Nije potrebno čudo, dovoljan je suplement

Sadržaj teksta

Visionace i Visionace Plus su suplementi koji pružaju kompletnu nutritivnu podršku oku.

Autor: dr Maja Popović, oftalmolog


Ideja za ovaj članak nastala je u oftalmološkoj ambulanti, u toku rada sa pacijentima. Među najčešćim dijagnozama koje mogu ugroziti vidnu oštrinu jesu bolesti makule (žute mrlje). Interesantno je da mnogi pacijenti shvataju žutu mrlju kao bolest, kao nešto što je loše. Naziv mrlja u potpunosti odgovara vizuelnom utisku koji dobijamo pri posmatranju makule (kao da je neko četkicom sa žutonarandžastom bojom „prsnuo“ po retini).

Makula se nalazi u centralnom delu retine, unutrašnje opne oka. U makuli su koncentrisane fotoreceptorske ćelije koje upijaju svetlost, čija se energija pretvara u nervne impulse. Putem njih, u mozgu se vrši analiza i stvara svest, odnosno slika posmatranog predmeta. Makula omogućuje centralnu oštrinu vida, zapažanje detalja, raspoznaju likova, čitanje, pisanje, prepoznavanje boja.

Zašto dolazi do oštećenja makule i kako se leči

Oštećenje makule može biti posledica povrede, degenerativnih promena, dejstva toksičnih materija, štetnog zračenja, u okviru raznih bolesti (hipertenzije, dijabetesa, sistemskih bolesti).

Lečenje može biti konzervativno i operativno. Najviše uspeha se postiže prevencijom, gde centralnu ulogu imaju suplementi.

Visionace i Visionace Plus u prevenciji bolesti makule

Svojim sastavom, suplementi treba da pruže kompletnu nutritivnu podršku oku.

Visionace plus

Primer za takav suplement je VISIONACE i VISIONACE PLUS. Oni sadrže cink, vitamin A i riboflavin, kao i vitamine B1, B6, C i E. Ukupno sadrže 23 bio-elemenata, a VISIONACE + i Omega-3 DHA kapsule. Naravno, sastavni deo je i lutein, neophodan za zdravu retinu.

Anketom 350 pacijenata koji su koristili jedan od navedenih suplemenata, dobila sam značajne podatke, a prenosim samo neke od komentara:

  • „Nestale su mi crne tačke ispred oka.“
  • „Jasniji mi je kontrast između boja.“
  • „Više mi ne raste dioptrija.“ (kod miopa)
  • „Nemam više potrebu za čestim ukapavanjem veštačkih suza, pa mi duže traju.“
  • „Iako imam kataraktu, godinama mi se ne menja vidna oštrina.“

Moje zapažanje jeste da je progresija suvog oblika degeneracije makule u vlažni znatno sporija.

Ne verujte u čuda, verujte u VISIONACE i VISIONACE +. Imaćete bolji pogled na svet!

Više o proizvodu možete saznati: http://www.inpharm.rs/sr/dijetetski-suplementi-proizvodi/

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
CG-19-INSTA-696x696