Mukopolisaharidaza, enzimima protiv celulita

Sadržaj teksta

Čini nam se da biti žena nije lako – i nije! Imamo ulogu da budemo stub i oslonac porodice, dobre partnerke, posvećene majke, odgovorne radnice, a da ne izgubimo od svoje ženstvenosti i lepote koja se danas tretira kao imperativ! Lako nije, ali je lepo – jer smo posebne baš takve kakve jsmo i treba uvek da težimo da sebe volimo baš takve!

Naša težnja za lepotom, kao obeležjem našeg pola je prirodna, kao i nesavršenosti koje se vremenom javljaju. Jedna od najčešćih koja se javlja upravo kod žena je CELULIT od koga pati preko 90% žena!

Celulit kod žena počinje da se stvara od puberteta, postaje vidljiv kasnije i ima tendenciju da se pogoršava sa vremenom, čak i kod onih žena koje su vitke i u dobroj fizičkoj formi. Tipična mesta na kojima se javlja celulit su bokovi, butine, trbuh, mada se može javiti na nadlakticama i grudima.

KAKO NASTAJE CELULIT?

Savremena shvatanja nastanka celulita polaze od poremećaja strukture vezivnog tkiva u pojedinim delovima kože i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu.

Kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u deo kože koji je označen kao dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo: celulit ili „pomorandžina koža”. Nevolje pospešuje i zadržavanje vode, pa tkivo postaje mekano, puno udubljenja i nabora. Ovakvo tkivo ima slabu cirkulaciju i neefikasnu eliminaciju toksina, čija se koncentracija u tkivu povećava. Na povećanje koncentracije toksina u visokom stepenu utiču i loše životne navike (ishrana, nedovoljna fizička aktivnost itd.)

KAKO DELUJE THIOMUCASE®?

Thiomucase® gel sadrži efikasan enzim, mukopolisaharidazu. Thimoucase® ispoljava svoju funkciju (razgradnju celulita) aktiviranjem mukopolisaharida, koji grade osnovnu supstancu. Pored toga, Thiomucase® gel razmekšava kolagen vezivnog tkiva, pa tkivo postaje propustljivije za oticanje tečnosti i omogućava se lakša mobilizacija masti iz rezervi i njihovo sagorevanje.

KAKO SE UPOTREBLJAVA THIOMUCASE® GEL?

Thiomucase® gel se nanosi na čistu i suvu kožu dva puta dnevno. Preporučuje se korišćenje Thiomucase gela posle tuširanja radi boljeg prodiranja aktivnih materija kroz kožu.

 

REZULTATI PRIMENE THIOMUCASE®

Thimoucase® gel pokazuje dobre efekte kod svih oblika celulita.

Rezultati primene se vide već u prve dve nedelje – koža je nežnija, zategnutija, hidrirana, a izgled pomorandžine kore na koži ublažen. Nakon dugoročnije primene i rezultati u eliminaciji celulita su izraženiji i bolji!

Za postizanje maksimalnih rezultata poželjno je temeljnije pristupiti problemu:

  1. Thiomucase® gel – nanositi na celulitom zahvaćena mesta ujutru i uveče pred spavanje
  2. pravilna i raznolika ishrana
  3. unos vode (6-8 čaša dnevno)
  4. prestanak pušenja
  5. smanjenje stresa
  6. smanjenje unosa soli
  7. redovna fizička aktivnost

Thiomucase® gel se idealno uklapa u svakodnevnu negu tela: jednostavno se koristi, lako upija, neguje i održava vlažnost kože. Thiomucase® gel povećava elastičnost i tonus kože, povećava razmenu materija u potkožnom tkivu i prevenira stvaranje depozita masti.

Upotrebom Thiomucase® gela u okviru multidisciplinarnog pristupa lečenju celulita dobija se značajno smanjenje obima (bedra, butine, struk). Thiomucase® gel efikasno prevenira nastanak i redukuje postojeći celulit.

Thiomucase gel mogu korisiti i osobe sa problemom proširenih vena, bez bojazni od pogoršanja stanja kože ili konktraindikacija.

Uz Thiomucase gel imaćemo pouzdanog saveznika protiv celulita i podršku da ponovo zavolimo svoje telo, uživamo slobodno u svojoj lepoti i ženstvenosti!

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotic-Daily-baner-300x600px-01
Thiomucase-2023-B2-poster-vertikalno-01-1
CG-19-INSTA-696x696 (1)