Stem cell anti-age tretman

Sadržaj teksta
autor: Dr sc. med. Sanja Perić, dermatovenerolog

Tretman matičnim ćelijama predstavlja budućnost vođenja brige u anti-aging nezi kože i predstavlja izuzetno popularan tretman u Evropi. Stem ili matične ćelije koje prirodno poseduje naša koža počinju da izumiru kada napunimo 30 godina. One najpre postaju manje aktivne i usporavaju odbrambeni odgovor kože te dolazi do laganih oštećenja kože i postepeno počinju da se javljuju prvi tragovi starenja kože.

Matične ćelije kože imaju sposobnost da regenerišu oštećeno tkivo i da održavaju ravnotežu ćelija kože. Aktivnost i životni vek matične ćelije direktno je zavistan od starosne dobi, količine slobodnih radikala u koži, stresa, uslova i načina života, kao i od zdravstvenog stanja samog organizma.

Sve navedeno utiče na životni vek matične ćelije i upravo objašnjava zašto je trošenje i smrt matičnih ćelija osnovni uzrok starenja kože. Sve matične ćelije, nezavisno od njihovog porekla (biljne,životinjske i ljudske) sadrže specifične faktore koji održavaju kapacitet samoobnavljanja. Stoga se matične ćelije, u anti-age tretmanu, koriste da pomognu očuvanju vitalnosti naših matičnih ćelija delujući neposredno i direktno na osnovne faktore hronološkog starenja kože.

Zaštita matičnih ćelija kože

Istraživači su otkrili novi, medicinski tretman protiv starenja kože i on pokazuje neverovatne rezultate. Baziran na aktuelnim naučnim istraživanjima i novom pristupu u zaštiti matičnih ćelija ljudske kože pomoću biljnih matičnih ćelija. Delo je nove švajcarske tehnologije koja nastaje dediferencijacijom matičniih ćelija jedne veoma retke švajcarske jabuke „Malus Domestica”.

Ova posebna vrsta jabuka poseduje karakteristike veoma dobre održivosti i potencijalne dugovečnosti. Bogata je epigenetičkim faktorima, fitonutritivnim materijama, proteinima, faktorima rasta i metabolitima. Posebnom tehnologijom ove visokovredne materije se inkoropriraju u lipozome i predstavljaju energetske depoe uz pomoć kojih, kroz kozmetički proizvod, dospevaju do matičnih ćelija kože smeštenih u bazalnom sloju epiderma kože, obezbeđujući im na taj način dugovečnost. Na ovaj način dolazi do stimulacije stem ćelija i njihove reaktivacije što rezultuje uklanjanjem već postojećih finih linija i bora.

Matične ćelije zelene jabuke

Aktuelna naučna istraživanja i kliničke studije potvrđuju dvostruku aktivnost preparata sa „stem ćelijama” zelene jabuke. Sa jedne strane pomažu sopstvenim matičnim ćelijama kože da zadrže svoje karakteristike i time im obezbeđuju dugovečnost, a sa druge strane smanjuju dubinu već formiranih bora, popravljaju oštećenja na svim nivoima ćelijakože i otklanjaju već vidljive znake starenja kože. Kliničke studije pokazuju da tretman proizvodima sa matičnim ćelijama zelene jabuke, aplikacijom dva puta dnevno u trajanju od 28 dana značajno smanjuju dubinu formiranih bora i osvežavaju boju tena.

Matične ćelije zelene jabuke su prve biljne matične ćelije koje su kao aktivni sastojci upotrebljene za anti-age negu kože. Ovaj jedinstven i revolucionaran sastojak u stanju je da zaštiti dragocene matične ćelije kože od preranog starenja i poboljša vitalnost kože.

Tretman matičnim ćelijama pruža revolucionaran performans protiv starenja za pravu i realnu rejuvenaciju.

Medical Plants

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotic-Daily-baner-300x600px-01
Thiomucase-2023-B2-poster-vertikalno-01-1
CG-19-INSTA-696x696 (1)