Skincode Exclusive proizvodi u borbi protiv bora

Sadržaj teksta

Skincode Exclusive anti-aging linija obuhvata sve esencijalne proizvode za negu kože i usporavanje znakova starenja – čistače, hidratizere sa SPF, maske, kreme i serume za regeneraciju i poboljšanje izgleda zrele kože.

autor: mr ph spec. kozmetologije Zorana Ivetić


Peptidi su gradivni blokovi proteina i sastavljeni su od dugih ili kratkih lanaca amino kiselina. Osim toga, peptidi zauzimaju značajno mesto kao kozmetički aktivne supstance u dermokozmetičkim anti-age proizvodima.

Većina peptida deluje na precizne ćelijske receptore i okidači su fizioloških odgovora u brojnim ćelijama i organima. Prirodno poreklo peptida, tj. istovetnost sa endogenim molekulima i njihova velika potentnost pri niskim koncentracijama čine peptide veoma bezbednom i efikasnom grupom kozmetički aktivnih supstanci.

Peptidi mogu da stimulišu rast novih ćelija i pomažu proces regeneracije ćelija kože. Mehanizam dejstva peptida zasniva se na stimulaciji obnavljanja kolagena, elastina i drugih komponenti, koje se gube tokom procesa starenja kože.

KAKO KOŽA STARI?

Ključni znaci starenja kože su fine linije i duboke bore, kao i gubitak elastičnosti, odnosno gubitak tonusa – opuštenost kože.

Ponovljeno pokretanje muskulature lica vodi u stvaranje finih linija i bora. Takođe, regenerativna sposobnost kože se smanjuje usled usporene sinteze kolagena i elastina, a dolazi i do promena u strukturi kože zbog promena u organizaciji proteina.

MOĆNI PEPTIDI

Švajcarska ima dugu tradiciju u celularnim tretmanima za podmlađivanje i anti-aging tretmanima, zbog kojih klijenti iz celog sveta posećuju švajcarske klinike. Skincode Exclusive linija sa Aktivnim Celularnim Regenerativnim kompleksom druge generacije (ACR G2) nastavlja ovu dugu tradiciju.

ACR kompleks G2 je glavni anti-aging sastojak u svim Skincode Exclusive proizvodima i sadrži peptidni kompleks, koji deluje na ćelijskom nivou i interaguje sa ključnim proteinima u koži.

Struktura i funkcionalni integritet kože počinje da se menja oko 30. godine i ovaj kompleks podstiče stimulaciju proteina pružajući izvanredan anti-aging efekat.

ACR G2 je kombinacija 2 kompleksa: Syn®-Tacks i Soja Glikon, koji sinergijski deluju na obnavljanje epidermalnih veza i funkcija kože, koje se usporavaju sa procesom starenja.

Syn®-Tacks je  smeša Tripeptida i Tetrapeptida-7, sa izraženim anti-age efektom:

  • Povećava  ćelijsku komunikaciju
  • Poboljšava ishranu epidermisa i redukuje bore
  • Povećava tonus i čvrstoću kože
  • Poboljšava kompaktnost kože

Soja Glikon  je preparat, koji je vrlo sličan genisteinu u ljudskom telu. On je prirodni pojačivač („booster“) kolagena i  duboko penetrira u kožu. Pruža vidljivi „lifting“ efekat i umanjuje pojavu finih linija i dubokih bora. Studije pokazuju vidljivo poboljšanje kompaktnosti, redukciju bora i povećanje tonusa i čvstoće kože.

Skincode Exclusive anti-aging linija obuhvata sve esencijalne proizvode za negu kože i usporavanje znakova starenja. Čistače, hidratizere sa SPF, maske, kreme i serume za regeneraciju i poboljšanje izgleda zrele kože (Cellular Anti-aging Cream, Cellular Wrinkle Prohibiting serum, Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Contour Cream, Cellular Power Concentrate, Cellular Perfect Skin Capsules,…).

POTVRDA ANTI-AGE EFEKTA PEPTIDA

Kliničkom studijom je ispitivana efikasnost smanjenja bora primenom Skincode Exclusive dermo-kozmetičkih proizvoda.

Kao jedan od kriterijuma za uključivanje ispitanika u studiju je bilo prisustvo kliničkih znakova starenja kože: naboranost, gubitak elastičnosti i suvoća kože.

Dobijeni rezultati studije potvrdili su efikasnost Skincode Exclusive proizvoda na ublažavanje bora – značajno je smanjen volumen bora, tj. došlo je do smanjenja bora po svim dimenzijama – širini, dužini i dubini. Naučno je dokazano da su peptidi najmoćniji saveznik u borbi protiv bora.

Studija sa Skincode Exclusive proizvodima:

  • Wrinkle volume -33.3%

  • Wrinkle volume -28.6%

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotic-Daily-baner-300x600px-01
Thiomucase-2023-B2-poster-vertikalno-01-1
CG-19-INSTA-696x696 (1)