Baby Derm pH 5,5 medicinska kozmetika za bebe

Sadržaj teksta

Sa prolećem na tržište stiže od kompanije Finis pharm nova medicinska kozmetika za bebe BABY DERM pH 5,5, posebno formulisana za osetljivu, suvu i atopičnu kožu. BABY DERM pH 5,5 liniju proizvoda je razvio Finis pharm tim kao medicinsku kozmetiku za higijenu i negu kože beba sa osetljivom kožom veoma visokog kvalieta – u rangu inostranih brendova medicinske kozmetike najvišeg kvaliteta.

Da bi se bebinoj koži obezbedila vrhunska nega pažljivo su birani aktivni sastojci od, takođe, renomiranih evropskih proizvođača sirovina koji zadovoljavaju najviše evropske standarde.

Aktivni sastojci:

 • ULJE BOROVNICE sa omega-3 i omega-6 masnim kiselinama
 • EKSTRAKT OVSA & AVENANTRAMID
 • CINK OKSID, dodatni sastojak u kremi za negu kože u predelu pelenske regije.

Svi sastojci su hipoalergeni. Proizvodi ne sadrže sapune i alkalije.
pH vrednost kupke, šampona, mleka za telo i kreme za lice – 5,5 – fiziološka pH vrednost kože.
pH vrednost kreme sa ZnO – neutralna. S obzirom da je koža u predelu pelenske regije u stalnom kontaktu sa urinom koji ima kiseli pH koji nagriza kožu, nije preporučljivo da i krema za negu kože u tom predelu dodatno zakišeljava kožu, pa makar to bila i krema sa blago kiselom pH 5,5 vrednošću.

Ulje borovnice

ULJE BOROVNICE, aktivni sastojak cele linije proizvoda, je prirodno biljno ulje, dobijeno iz semenki divlje borovnice. Preko 80% ulja se sastoji iz masnih kiselina koje imaju značajnu ulogu u ishrani kože. Masne kiseline ulja borovnice se sastoje pretežno iz esencijalnih masnih kiselina – omega-3 i omega-6, koje su prisutne u međusobnom odnosu 1:1, što se smatra optimalnim balansom za zdravlje kože.

Proizvođač ulja borovnice, aktivnog sastojka svih Baby derm proizvoda, sproveo je kliničke studije koje su pokazale njegova sledeća svojstva:

 • regenerativno svojstvo
 • ublažavanje crvenila i iritacija na koži
 • prevencija transdermalnog gubitka vode i
 • jačanje krhkih vlasi kose.

Ulje borovnice ima, takođe, izražen vlažeći i umirujući efekat zahvaljujući efektima svoje dve glavne komponente:

Linoleinska kiselina (LA) – deluje kao strukturalni prekurzor ceramida koji grade Stratum corneum, zaštitnu barijeru kože.
Alfa linoleinska kiselina (ALA) – ima antiinflamatornu ulogu.

Ekstrakt ovsa

EKSTRAKT OVSA je poznat po svom blagotvornom efektu na kožu. Zahvaljujući mnogim korisnim sastojcima (oligo i polisaharidi, proteini, aminokiseline, minerali) ima hranljivi, zaštitni i umirujući efekat na kožu.

AVENANTRAMID – aktivna komponenta ovsa sa anti-inflamatornim dejstvom na kožu.
Pomaže u ublažavanju svraba i crvenila kože. Ima povoljan efekat na suvu, osetljivu i atopičnu kožu. Studije su pokazale efikasnost delovanja avenantramida kod različitih dermatoloških stanja, kao što su, ekcemi, opekotine od sunca i različiti tipovi dermatitisa (atopijski, alergijski i kontaktni dermatitis).

CINK OKSID ima zaštitnu ulogu. Stvara zaštitni film i tako štiti kožu od iritanasa. Dodatni je sastojak kreme za negu kože beba u predelu pelenske regije.

BABY DERM kozmetička linija, zahvaljujući specifičnoj kombinaciji navedenih sastojaka i pažljivo odabranim ostalim sastojcima, preporučuje se za higijenu, negu i zaštitu kože beba, uključujući i bebe sa izrazito osetljivom i suvom kožom sklonoj atopijskom dermatitisu.

BABY DERM pH 5,5 liniju čine sledeći proizvodi:

 • Šampon za bebe pH 5,5, za osetljivu kožu glave, 200 ml
 • Kupka za bebe pH 5,5, za osetljivu kožu, 200 ml
 • Mleko za telo za bebe pH 5,5, za osetljivu kožu, 200 ml
 • Krema za bebe sa ZnO, za osetljivu kožu u predelu pelenske regije, 50 ml
 • Krema za lice za bebe pH 5,5, za osetljivu kožu, 50 ml
NAJNOVIJI TEKSTOVI
Marsovci-prebiotik-oglas-148x2082mm_page-0001
INSTA-2-1536x1536
Marsovci-zajedno-oglas-148x2082mm_page-0001