Moćna kombinacija prirodnih sastojaka za jači imunitet

Sadržaj teksta

Herbs&Honey imuno je moćna kombinacija biljaka i meda koji se tradicionalno koriste za poboljšanje imuniteta. U sastav Herbs&Honey imuno ulaze: plod crne zove, nana, limun i med.


Crna zova (Sambucus nigra) se koristila kao prirodni lek vekovima unazad i zbog svojih brojnih lekovitih svojstava Hipokrat, otac medicine, ju je nazvao kovčegom zdravlja. Stari Evropljani, ali i Indijanci, koristili su je u lečenju upala, probavnih tegoba, žutice, ženskih bolesti i gripa. Veoma je rasprostranjena na našim prostorima, ali je danas pomalo zapostavljena.

Brojna istraživanja su potvrdila lekovitost crne zove i otkrila da njene bobice sadrže preko 40 različitih aktivnih sastojka, poput bioflavonoida, polifenola, antocijanina, minerala i vitamina, koji zajedno dovode do jačanja imuniteta, ispoljavaju protivupalno dejstvo, doprinose zdravlju nervnog sistema i povoljno utiču na žensko zdravlje.

Crna zova jača imunitet

Crna zova je posebno bogata antocijaninima koji su odgovorni za njenu skoro crnu boju. Ovi snažni antioksidansi deluju tako što održavaju imuni sistem snažnim i otpornim. Antocijanini u zovi stimulišu produkciju citokina, proteina koji služe kao transmiteri unutar imunog sistema, i tako jačaju imuni odgovor. Citokini mogu biti inflamatorni i anti-inflamatorni zavisno od potrebe i oslobađaju se od strane imunih ćelija ili direktno u krvotok ili lokalno u tkivo tokom imunog odgovora.

Antivirusno dejstvo kod prehlade i gripa

Možda najpoznatije polje primene zove je u terapiji prehlade i gripa, gde je njena efikasnost potvrđena brojnim naučnim istraživanjima. Ekstrakt ploda (bobica) crne zove ima antimikrobna i antivirusna svojstva, uključujući i aktivnost protiv virusa gripa. Antivirusno dejstvo se ostvaruje inhibicijom replikacije virusa, a dolazi i do povećanja produkcije citokina, što aktivira imunomodulaciju.

Dokazi sakupljeni u više kliničkih studija, na više stotina odraslih ispitanika, pokazuju da ekstrakt ploda crne zove uzet unutar 48 sati od pojave simptoma akutne respiratorne virusne infekcije ublažava simptome i skraćuje trajanje bolesti. Do značajnog ublažavanja simptoma (groznica, glavobolja, nazalna kongestija, curenje iz nosa) dolazi 2-4 dana od započinjanja terapije, dok se trajanje bolesti skraćuje za oko 3-4 dana. U serumu ispitanika koji su uzimali ekstrakt crne zove zabeležen je i viši nivo antitela protiv virusa gripa, što pokazuje da zova ne samo da ublažava simptome, već i sprečava infekciju.

U borbi protiv virusa prehlade i gripa ekstrakt ploda crne zove ispoljava višestruko dejstvo:

  • Sprečava vezivanje virusa za receptore na ćeliji i ulazak virusa u ćeliju.
  • Ukoliko virus ipak uđe u ćeliju blokira dejstvo enzima neophodnog za razmnožavanje virusa.
  • Aktivira zdrav imuni sistem da proizvodi više specifičnih citokina i na taj način omogućava efikasniji odgovor na virusnu infekciju.

Dejstvo na disajne puteve

Crna zova blagotvorno deluje na disajne organe. Sprečava prekomerno stvaranje sekreta i pomaže da se on lakše ukloni iz organizma, pa je efikasna kod curenja nose i kongestije nosne sluznice. Može da umiri kašalj ili da pomogne da se on ne pogorša i utiče na razbijanje i izbacivanje sekreta koji kada je nakupljen u bronhijama otežava disanje.

Zbog svega navedenog smatra se da je ekstrakt ploda crne zove veoma delotvorno rešenje za prevenciju i terapiju virusnih infekcija gripa i prehlade, koji uz to i pomaže u prevenciji razvoja bakterijskih komplikacija, a sve to bez primene antibiotika.

Ukoliko se zovi doda med, koji ima snažno antimikrobno dejstvo, ublažava simptome infekcije gornjih disajnih puteva i suzbija kašalj, nana koja dokazano doprinosi boljem funkcionisanju respiratornog sistema, otpušava nos i olakšava disanje i limun koji predstavlja riznicu vitamina C i antioksidanasa, dobija se nezamenljiva kombinacija za jačanje imuniteta u ovim hladnim danima.  

Herbs&Honey Imuno dolazi u pakovanju od 250g što je dovoljno za mesec dana upotrebe. Preporučena dnevna doza je jedna kafena kašičica, odnosno 7g. Cena ovog proizvoda je 1440 dinara plus troškovi dostave.

Ukoliko želite da poručite proizvod Herbs&Honey Imuno, to možete uraditi popunjavanjem  forme ispod:

[contact-form-7 id=“10559″ title=“Porudzbina imuno“]

Uskoro će vas za potvrdu porudžbine kontaktirati neko iz našeg tima.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Mycoseb-baner-300x300px
Mycoseb-baner-300x300px3
INSTA-2-696x696
Tendocilinn_baner_300x600px_ver-2