Problemi intimne zone

Sadržaj teksta

1. Zbog čestih infekcija primorana sam da uzimam antibiotike, i zato često dobijam vaginalne gljivice, koje opet lečim vaginaletama, i tako u krug. Postoji li način da se bolje zaštitim od gljivičnih infekcija?

Moguće je da se dejstvo antibiotika, naročito ako se uzimaju često, odrazi na floru vagine, da poremeti prirodni balans "dobrih" bakterija, poput bakterija mlečne kiseline koje pomažu održavanju pH blansa od 5.0, i odbrani od "loših" bakterija i infekcija.

Problemi intimne zoneKada antibiotici unište "dobre bakterije", gljivice se mogu neometano razvijati.

Dobar način da pomognete zdravlju intimne regije, a da ne posežete za lekovima, je održavanje prirodne pH vrednosti preparatima za redovnu dnevnu negu, koji sadrže mlečnu kiselinu.

Koristite ih posle terapije antibioticima pet do sedam dana, jednu dnevno, ili tokom lečenja antibioticima. Preventivno ih možete koristiti dva do tri puta nedeljno.

Takođe, savetujem vam da izbegavate uloške sa folijom, najlon čarape, i tesnu odeću, koji mogu dovesti do stvaranja toplo-vlažne sredine i povoljne klime za razvoj gljivica. Birajte uvek pamučni veš!

2. Trudna sam i vrlo često osećam svrab i peckanje u intimnoj regiji, naročito po vrućini. Mogu li nekako to sprečiti, a da ne upotrbljavam nikakve lekove, jer ne želim da ih previše uzimam u trudnoći?

Smetnje u spoljnjim predelima intimne regije mogu se proširiti i na vaginu, pa je važno da, naročito u vreme trudnoće, održavate pravilno i temeljito higijenu ove regije i sačuvate njeno zdravlje. Koža mora da sačuva svoju kiselost, odnosno pH vrednost oko 5.0, a sluzokoža svoj prirodni lipidni omotač koji je štiti.

Ovaj balans može biti narušen raznim hemikalijama koji u ovu zonu mogu stići preko parfimisanih toaletnih papira, krema za epilaciju, tuš gelova, alkalnih sapuna, pa i kod preterane intimne higijene (pranje i ispiranje više puta tokom dana!). Bakterije mlečne kiseline su one "dobre" bakterije koje štite sluzokožu intimne regije. Preporuka je da higijenu održavate intimnim losionom za pranje na bazi mlečne kiseline. Izbegavajte obične toaletne sapune i kupke.

3. Posle menstruacije često imam problem sa peckanjima i neprjatnim osećajem u intimnoj zoni, a imala sam u par navrata i gljivice. U čemu je problem? Kako da ga rešim?

Sluzokoža vagine i spoljna regija intimne zone imaju pH vrednost 5.0 – to je kisela sredina koja štiti od patogenih bakterija i infekcija. Nju održavaju "dobre" bakterije, među kojima su veoma važne bakterije mlečne kiseline.

Budući da je menstrualna krva alkalna, ona narušava kiselost i pH vrednost, pa lakše dolazi do iritacije ili infekcije. Redovnom upotrebom preparata na bazi mlečne kiseline možete pomoći održavanju normalne pH vrednosti i obezbediti jaču otpornost. Izbegavajte parfimisane toaletne papire, pa i one grublje koji mogu iritirati sluzokožu, ali i uloške sa najlonom – ako baš ne možete bez njih, onda ih barem često menjajte.

4. Prilikom seksulanog odnosa osećam zatezanje, nelagodnost i bol. Šta je u pitanju i postoje li preparati kojima se može rešiti ovaj problem?

Problemi intimne zone

Simptomi suvoće vagine mogu snažno da umanje kvalitet života žena koje od toga pate. Osećaj suvoće često prate dodatne tegobe, kao što su svrab, peckanje i bolovi u predelu vagine, vaginalnog ulaza i spoljne intimne regije. Često je usled ovih tegoba i seksualni odnos bolan.

Problem se može rešiti prirodno, bez neželjenih efekata korišćenjem kreme za hidrataciju Vagisan.

Krema ne sadrži hormone (estorgene) i može se koristiti zajedno sa hormonskom terapijom.

Vagisan hidrantna krema poseduje visok sadržaj vode, čime se povećava vlažnost kože u predelu vagine i spoljne intimne regije. Dodatno sadrži i lipide koji neguju kožu i time održavaju nežnost kože.

Redovnom primenom, može da se doprinese prevenciji iritacija i upala unutar vagine i spoljne intimne regije.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Veragene-flyer-566x420
Biofeminn_300x300px
Veracity-flyer-567x420
image002 (1)