Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator

Sadržaj teksta

Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator – intenzivna higijena i prevencija vaginalnih infekcija i neugodnosti.


Za zdravu vaginu neophodna je dobra i pre svega pravilna higijena, posebno kod seksualno aktivnih žena, za vreme menstruacije i u slučaju vaginalnih tegoba i infekcija. Često je potrebno odstraniti ostatke izumrlih ćelija i sekreta, nakupljeni u udubljenjima oko grlića materice, kao i sa samog grlića materice (cerviksa). U slučajevima bakterijskih i gljivičnih infekcija, štetni mikroorganizmi mogu se ukloniti ispiranjem zajedno sa ćelijama i sekretom.

U ove svrhe preporučujemo Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator (medicinska sredstvo klase I). Namenjen je za prevenciju vaginalnih infekcija kao što su bakterijske i gljivične infekcije i kao pomoćno sredstvo u njihovom lečenju.

Žene ga rado prihvataju, ergonomskog je oblika i može se koristititi u bilo kom željenom položaju. Ispiranje je optimalno, jer tečnost izlazi iz aplikatora kroz otvore koji se nalaze bočno i napred.

Ovaj irigator sastoji se od praktične, mekane boce, sa fleksibilnim grlom, koja se lako pritiska. Zaobljeni aplikator glatke površine sa ugrađenim silikonskim ventilom, jednostavno se postavlja zavrtanjem na bocu.

Boca se lako pritiska jednom rukom. Zahvaljujući specijalnom silikonskom ventilu, vrši se isključivo ispiranje, a ne dolazi do usisavanja tečnosti nazad u bocu iz vagine. Pored toga, ne stvara se pritisak u unutrašnjosti vagine, tako da je primena ovog irigatora potpuno bezbedna.

Savršen je za upotrebu u kombinaciji sa Multi-Gyn Tablets® šumećim tabletama, a mogu se upotrebiti i druge tečnosti za ispiranje. Multi-Gyn Tablets® šumeće tablete za pripremu rastvora za vaginalno ispiranje sadrže isključivo prirodne sastojke, bez konzervansa i parfema. Potpomažu rast laktobacila i stvaraju optimalne, prirodne uslove u vagini, čime obezbeđuju optimalnu intimnu higijenu i sprečavaju vaginalne infekcije i neugodnosti. Bezbedne su za upotrebu, bez neželjenih dejstava. 1 tableta je dovoljna za pripremu jedne boce sa rastvorom za vaginalno ispiranje.

U kombinaciji sa Multi-Gyn Vaginal Douche® irigatorom, šumeće tablete uklanjaju neprijatnost kao što su svrab, iritacija, osećaj pečenja, pojačan sekret i/ili neprijatan miris.

Učestalost upotrebe Multi-Gyn Vaginal Douche® irigatora zavisi od vaših ličnih higijenskih potreba (neke žene su više podložne neugodnostima od drugih), vašeg načina života, seksualnih aktivnosti (bez zaštite), menstruacije. Ipak, za dobru higijenu vagine, dovoljno je primeniti Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator, jednom nedeljno a ako postoji potreba za pojačanu higijenu vagine, primenite irigator, tri puta nedeljno.

Ako je prisutna vaginalna infekcija, kao pomoć u lečenju preporučuje se i upotreba irigatora  dva puta dnevno, u toku pet dana.

U slučaju upornih ili povratnih neugodnosti, obratite se vašem lekaru.

Posle upotrebe Multi-Gyn Vaginal Douche® irigatora savetuje se upotreba vaginalnog gela kisele reakcije, kao što je Multi-Gyn ActiGel® ili Multi-Gyn FloraPlus®, da bi se obnovila vaginalna flora i pH.

Da li Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator mogu koristiti trudnice?

Ne postoje poznate kontraindikacije za upotrebu Multi-Gyn Vaginal Douche® irigatora u normalnoj trudnoći. Zahvaljujći jedinstvenom, registrovanom dizajnu, nema stvaranja pritiska u vagini.

Ukoliko želite da zatrudnite, ne savetuje se primena najmanje 24 sata posle seksualnog odnosa.

Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator nije kontraceptivno sredstvo.

Napomena:

Nikada nemojte Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator iskuvavati ili prati ključalom vodom, jer može doći do trajnog oštećenja. Da biste dezinfikovali Multi-Gyn Vaginal Douche® irigator, isperite ga sa razblaženim sredstvom na bazi hlora.

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Urinal Pharmamedica
Biofeminn_300x300px
Urinal forte
image002 (1)