Pantogar-kompletan tretman protiv opadanja kose

Sadržaj teksta

Pantogar kapsule su registrovane kao lek koji se bez lekarskog recepta može kupiti samo u apotekama. Preporučuje se istovremena primena Pantogar kapsula šampona i tonika.

Opadanje kose je veoma česta pojava i izaziva brigu i strah kod mnogih. Gubitak kose nije samo muški problem, kao što se često pretpostavlja – čak polovina žena pati od pojačanog gubitka kose (preko 100 dlaka dnevno) u nekoj fazi života, što deluje naročito stresno i može smanjiti samopouzdanje.

Gusta, zdrava kosa je važan element ženske lepote u društvenom pogledu.

Uzroci opadanja mogu biti različiti, a najčešći su stres, dijeta ili hormonske promene.

Većina ne zna da postoje različiti tipovi opadanja kose i da je prava dijagnoza prvi korak ka uspešnom lečenju.

Difuzno opadanje kose predstavlja ravnomerno opadanje dlaka sa centralnog dela glave (proređenost kose). Difuzni gubitak kose se javlja zbog poremećaja ciklusa rasta dlake. Ako koren kose nije dovoljno hranjen ili je oslabljen usled bolesti ili stresa, metabolička aktivnost se smanjuje, deljenje ćelija se smanjuje i faza rasta kose se skraćuje. To dovodi do neravnoteže između anagenske faze (faza rasta) i telogenske faze (faza stagnacije), a više kose opada nego što raste. Neophodno je identifikovati okidače opadanja kose i delovati preventivno, ali i da tretirate nastali problem.

O tipovima opadanja kose možete pročitati više u našem tekstu: Opadanje kose, ima li razloga za zabrinutost

Kako bi sprečili difuzni gubitak kose, kosa se mora vratiti u fazu rasta. Da bi se to postiglo, koren kose zahteva niz aktivnih supstanci koje podržavaju metabolizam kose i čine osnovu za zdrav novi rast:

  • cistin je glavna komponenta keratina, promoviše prirodnu funkciju korena kose i ima antioksidativni efekat, delujući kao čistač
  • tiamin povećava metaboličku aktivnost korena kose
  • kalcijum pantotenat (vitamin B5) podržava energetski metabolizam u reprodukciji ćelija, stimuliše razmnožavanje i podržava regeneraciju postojećih ćelija
  • medicinski kvasac sadrži elemente u tragovima i vitamine, aktivira metabolizam i stimuliše formiranje novih ćelija
  • keratin je glavna komponenta svake dlake i predstavlja osnovni izgradni blok za zdravu kosu
  • Para-aminobenzoeva kiselina pozitivno utiče na pigmentaciju kose.

Lek protiv opadanja kose, Pantogar® u obliku kapsula, tretira osnovni uzrok problema, zbog čega je najprodavaniji lek za difuzno opadanje kose u svetu. Pantogar® sadrži specifično formulisanu kombinaciju aktivnih supstanci koje reaktiviraju prirodnu funkciju korena kose i zaustavljaju gubitak kose. Podela ćelija se stimuliše i dlaka prelazi iz faze odmora u fazu aktivnog rasta. Za razliku od dodataka ishrani, Pantogar® je lek koji se izdaje bez lekarskog recepta, dostupan samo u apotekama.

Pantogar® je lek koji se izdaje bez lekarskog recepta, dostupan samo u apotekama.

Kako bi se obezbedio kompletan tretman protiv opadanja kose i rešio problem spolja i iznutra, od nedavno su se i na našem tržištu pojavili i šampon i tonik protiv opadanja kose, posebno prilagođeni za žene i za muškarce.

Novi Pantogar® šampon i Pantogar® tonik za žene su specijalno dizajnirani za tretman opadanja kose i stimulaciju zdravog rasta kose kod žena. Sadrže efikasnu Pantogar® Growtect formulu, koja aktivira koren kose i čini dlaku jačom i debljom.

Pantogar® šampon za zdrav rast kose je namenjen ženama sa pojačanim opadanjem kose. Sadrži specijalno dizajniran AnaGainTM kompleks, kofein, kompleks vitamina B i keratin – dlaka postaje jača i otpornija, a kvalitet kose postaje bolji.

Pantogar® tonik za aktivaciju rasta kose namenjen je ženama sa pojačanim opadanjem kose, zahvaljujući intenzivnoj formuli za smanjenje gubitka kose. Redovnom primenom, koren dlake se ponovno aktivira i obnavlja se vitalnost kose.

 Novi Pantogar® šampon i Pantogar® tonik za muškarce  su specijalno dizajnirani za muškarce, kod kojih je gubitak kose uzrokovan uglavnom prekomernom proizvodnjom muškog polnog hormona dihidrotestosterona (DHT). Sa posebnom formulom Pantogar® Growtect za muškarce, koren dlake se aktivira1 i dlaka postaje jača i otpornija.

Pantogar® šampon sadrži ProcapilTM kompleks, kofein, apigenin i vitamine B grupe. Redovnom primenom poboljšava se mikrocirkulacija kože glave – što vodi ka boljoj ishranjenosti korena dlake i smanjenom opadanju kose.

Pantogar® tonik protiv opadanja kose predstavlja intenzivnu formulu u borbi sa opadanjem kose. Pored kofeina, ProcapilTM kompleks klinički dokazano smanjuje opadanje kose i stimuliše rast zdrave kose. Tonik je prijatnog mirisa i ne ostavlja vidljive tragove na koži glave i kosi. Nakon primene tonika, kosa se može stilizovati na uobičajen način.

Preporučuje se istovremena upotreba Pantogar kapsula, šampona i tonika.

Kako kosa raste samo oko jedan centimetar mesečno, optimalno je primenjivati terapiju tokom 3 meseca. Dajte kosi vremena kako bi ponovo postala zdrava i jaka. Svi proizvodi su pogodni za svakodnevnu primenu i svaki tip kose.

Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Mycoseb-baner-300x300px
INSTA-2-1536x1536
Mycoseb-baner-300x300px3