ACKNES Flasteri i gel

Sadržaj teksta

Ackens gel i mini flasteri su inovativni proizvodi za lice, namenjeni brzom uklanjanju akni i bubuljica. Preporučuju se osobama sa masnom i mešovitom kožom svih uzrasta. Nanose se direktno na bubuljicu a rezultati su vidljivi odmah nakon prve aplikacije. Odmah se otklanja upala i crvenilo a redovnom upotrebom sprečava se nastanak ožiljaka i hiperpigmentacija na koži.


Aktivni sastojci :

Antibakterijsko dejstvo
TEA TREE OIL ( ULJE ČAJEVCA): ima jako antibakterijsko delovanje i njegova upotreba je korisna za sve kožne infekcije.
AZELAIČNA KISELINA: ima bakteriostatičko i baktericidno dejstvo protiv bakterije Propionium bacterium acnes koja je odgovorna za nastanak akni vulgaris. Azelaična kiselina smanjuje upalu kože i crvenilo koja prati akne.

Sebostatično dejstvo
CINK: inhibirajući enzime, kontroliše rad lojnih žlezdi, što dovodi do redukcije prekomernog stvaranja sebuma. Pojačano lučenje sebuma dovodi do pojave masne kože, formiranja akni, nastanak seboreične alope­cije i gubitk kose. Cink ima umirujuće, protiv­upalno, antiseptičko i anti-seboreično dejstvo.

Protivupalno i zaceljujuće dejstvo
ALOE VERA: nezamenljiva za zaceljenje kože, umiruje, hidrira i deluje protivupalno.
VITAMIN A, E I F su vitamini za zdravu kožu. Oni štite fosfolipidni sloj ćelijskih membrana i tako poboljšavaju stanje i zdravlje kože; imaju protivupalno dejstvo, sprečavaju razvoj upale i crvenila na koži.

– Ackens gel je transparentni gel koji se nanosi na kožu lica i tela koji su zahvaćeni aknama i bubuljicama. Reguliše lučenje sebuma a samim tim redukuje i nastanak mitisera.
– Acknes flasteri su transparentni, adhezivni, mini flasteri, praktični i laki za direktnu aplikacuju na deo lica koji je zahvaćenog aknama. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji sa kontro­lisanim oslobađanjem aktivnih supstanci, postiže se ravnomerno delovanje tokom 6-8 h. Klinički i dermatološki testirano.

Ne zaboravite da:

Akne nisu znak loše lične higijene!
Crne tačke (mitiseri) nastaju zapravo oksidacijom sebuma nakupljenog u porama kože. Osobe sa aknama moraju najmanje dva puta dnevno prati lice toplom vodom i sapunom ali i često pranje lica još više pogoršava stanje kože sa aknama.

Akne ne nastaju zbog pogrešne ili neizbalansirane ishrane!
Često i veoma striktna, pravilna ishrana ne dovode do poboljšanja stanja kože sa aknama. Kod nekih osoba je čak evidentirano pogoršanje stanja i nakon uzimanja hrane koja je sigurna i preporučljiva za osobe sa aknama.

Akne se ne leče izlaganjem kože suncu!
Sunčanje trenutno umanjuje vidljivost ožiljaka ali izlaganje suncu i UV lampama dovodi do prevremenog starenja kože i može da inicira pojavu melanoma. Bez obzira što sunčanje blago redukuje lučenje sebuma, ipak je pogrešno akne lečiti sunčanjem ili još gore upotrebom solarijuma. Tokom izlaganja suncu, problematičnu kožu uvek zaštititi nekim gelom ili losionom bez ulja sa visokim SP faktorom.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Mycoseb-baner-300x300px
INSTA-2-1536x1536
Mycoseb-baner-300x300px3