Po rezultatima istraživanja Korea University, Seul, ementaler, švajcarski sir koji je specifičan po svojim rupama, nova je super hrana. Naučnici su otkrili da postoji povezanost između probiotika u ementaleru i dugovečnosti.
Naime, Propionibacterum feudenreichii bakterija koja je zadužena za fermentaciju sira i njegov specifičan ukus, razlaže laktat odnosno so mlečne kiseline koja je uzročnik zapaljenja mišića na acetat, propionat i ugljen dioksid. Acetat i propionat dopriniose zdravlju crevne flore i imunitetu. Takođe, određene mlečne bakterije Weissella koreensis i Weissella Cibaria, produžavaju životni vek glista na kojima je i vršeno ispitivanje i poboljšavaju biomarkere starenja.
Naučnici veruju sa ementaler sadrži i D-metionin koji se može koristiti u prevenciji i lečenju gluvoće izazvane dejstvom velike buke.
Smatra se da ukoliko se D-metionin primeni unutar 7h od izlaganja buci, može povratiti izgubljen sluh. Do sada ni jedan lek ne može postići ovaj efekat.