Akne i masna koža – vreme je za S.O.S Oil Control!

Sadržaj teksta

S.O.S Oil Control – Skincode linija proizvoda koja se sastoji iz čistača, seruma i losiona za hidrataciju predstavlja rešenje u tri koraka za kontrolu sebuma. Upotrebom ovih proizvoda koža već dve nedelje od početka redovne upotrebe koža postaje vidljivo čistija, sa manje crvenila i vidljivih pora.

autor:  mr ph spec. kozmetologije Zorana Ivetić


Svakodnevna izloženost zagađenju, kao i nakupljanje nečistoća i ostataka šminke i kozmetičkih prozvoda, može izazvati preopterećenje i zapušenost kože. Rezultat je beživotni izgled kože i povećana sklonost ka stvaranju akni.

Sebacealne žlezde kontinuirano proizvode sebum i luče ga na površinu kože. Uzroci nastanka uvećanih pora su brojni: pojačano stvaranje sebuma, zapušenost sebacealnog kanala usled hiperkeratinizacije, gubitak elastičnosti kože…

Proširene pore su jedna od karakteristika masne i kombinovane kože. Međutim, one se vremenom javljaju nevezano od tipa kože, jer elastičnost kože opada sa godinama, izazivajući proširenje pora.

Skincode Essentials S.O.S Oil Control kolekcija je veoma efikasna u tretmanu i prevenciji problematične i aknozne kože.

s.o.s oil controlProizvodi  se primenjuju dva puta dnevno, i obuhvataju čistač, serum i losion za hidrataciju. Ciljano deluju na regulaciju proizvodnje sebuma, odstranjivanje nečistoća, kao i umirenje i ublaživanje problema na koži. Takođe, efekat sužavanja pora obezbeđuje mladolik izgled kože sa savršenom mat završnicom.

Formulisana i za najosetljiviju kožu,  S.O.S Oil Control kolekcija nije agresivna i ne iritira, a istovremeno veoma efikasna u smanjivanju crvenih fleka, masnog izgleda kože i sužavanju proširenih pora.

Tajna efikasnosti ovih preparata leži u aktivnim supstancama, koje smanjuju crvenilo, regulišu proizvodnju sebuma i sužavaju pore i otklanjaju simptome problematične kože sklone aknama:

  • Aromatična, medicinska smola poreklom iz grčke mastike je jedinstvena supstanca za sužavanje pora, odabrana zbog antibakterijskog, antioksidantnog i antiinflamatornog dejstva i sposobnosti skupljanja i smanjivanja veličine pora

  • Ekstrakt koprive ima antiinflamatorne, antibakterijske i adstrigentne osobine, što rezultira smanjenom sekrecijom sebuma i smirivanjem iritacija na koži

  • CM-Glukan, ključni sastojak u svim Skincode Essentials prozvodima, podstiče obnovu ćelija i sintezu, štiti od oksidativnog stresa, pomažući umirenje simptoma osetljive i iritirane kože, čineći ovu kolekciju idealnom za najosetljiviju kožu

  • Salicilna kiselina u kombinaciji sa polisaharidima gumiarabike ciljano deluje na mrtve ćelije površinskog sloja kože, otklanjajući mogućnost zadržavanja nečistoća i stvaranja zapušenih pora i akni

  • Kaolin adsorbuje višak sebuma i nečistoće, poboljšava teksturu kože i sprečava pojavu nepravilnosti na koži

  • Najlon 12 je sredstvo za matiranje, čija je uloga da formira tanki veo sa mikroporoznom strukturom preko kože, koji adsorbuje višak masnoće, ali istovremeno omogućava koži da diše.

Uspostavljanje kontrole lučenja sebuma je ključni korak u nezi masne i problematične kože, odnosno održavanju matiranog izgleda kože. Pravo rešenje je dnevni režim nege sa pravilno odabranim proizvodima, koji su efikasno rešavaju probleme vaše kože.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotic-Daily-baner-300x600px-01
Thiomucase-2023-B2-poster-vertikalno-01-1
CG-19-INSTA-696x696 (1)