MAJKE – gvozdene dame sa nedostatkom gvožđa

Sadržaj teksta

Feroglobin kasule i sirup britanske kompanije Vitabiotics proizvodi su nove generacije nutrienata za jačanje krvne slike.


Anemija, odnosno nedostatak gvožđa je jedan od najzastupljenijih nutritivnih deficita u svetu. Smatra se da gotovo svaka druga žena ima problem sa anemijom. Uzrok tome su najčešće obilni ciklusi, restriktivne dijete, različiti zdravstveni problemi, ali i trudnoća, dojenje. Naime, plod – između ostalog – uzima i gvožđe iz majčinog organizma. Problem sa nedostatkom gvožđa često imaju i deca zbog ubrzanog rasta i razvoja, a i starije osobe kod kojih zbog promena na želudačnoj sluznici dolazi do smanjene absorpcije gvožđa.

Redovna i izbalansirana ishrana najbolji je način da se u organizam unesu neophodne količine gvožđa. Međutim, u trudnoći i tokom dojenja žene često moraju da koriste adekvatnu dopunu svakodnevnoj ishrani, dijetetske proizvode na bazi gvožđa.

Britanska vodeća kompanija Vitabiotics proizvodi novu generaciju nutrienata za jačanje krvne slike – Feroglobin B12®, koji obezbeđuje organizmu optimalnu dnevnu količinu gvožđa, sa visokim stepenom resorpcije i iskorišćenosti. Pored organskog gvožđa, Feroglobin  B12® sadrži i vitamine B kompleksa, folnu kiselinu i minerale kao što su cink i bakar. Ono što je kod ovog proizvoda posebno značajno jeste da ne stvara mučninu i nelagodnost u želudcu, što je problem velikog broja preparata gvožđa.

Feroglobin KAPSULE nose oznaku „Slow Release”, tj. imaju postepeno oslobađanje. Naime, svaka granula je posebno modifikovana tako da oslobađa gvožđe u različito vreme, ne odjednom, što utiče na bolju apsorpciju i iskoristljivost kako gvožđa, tako i drugih minerala i vitamina. Odlično se podnose, ne boje zube ni stolicu, ne ostavljaju metalni ukus u ustima, ne sadrže masti, aditive, gluten, soli, kvasac, veštačke boje. Formulacija omogućava da se kapsula pije uz glavni obrok, a ne na prazan želudac. Dovoljno je uzeti 1 kapsulu na dan i uzeli ste potrebnu dozu gvožđa, folne kiseline i ostalih bitnih minerala i vitamina za stvarane eritrocita.

Feroglobin SIRUP je idealan za decu, ali i odrasle osobe koje imaju problem sa gutanjem. Odličnog je ukusa, obogaćen medom i sladom, sa ukusom pomorandže, a sadrži kao dodatak i Vitamin C, Magnezijum i B2. Sirup poboljšava apetit, obezbeđuje nutriente neophodne za rast i pomaže sazrevanju krvi i ostalih tkiva.

Borba sa malokrvnošću je dugotrajan proces, te iako se rezultati mogu uočiti već nakon mesec dana korišćenja Feroglobina, preporuka je da primenu treba nastaviti minimum još 3 meseca. Tek u tom periodu dolazi do popunjavanja depoa gvožđa.

Zbog izbalansiranih minerala i vitamina koji zajedno učestvuju u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, Feroglobin B12® je odavno „osvojio“ Englesku, a i u Srbiji drži prvo mesto kao najprodavaniji suplement na bazi gvožđa prema podacima agencije IMS za 2016.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Marsovci-prebiotik-oglas-148x2082mm_page-0001
INSTA-2-1536x1536
Marsovci-zajedno-oglas-148x2082mm_page-0001