Vratite kožu u ravnotežu

Sadržaj teksta

Povratak u dnevnu rutinu nakon godišnjeg odmora dodatno mogu da otežaju loše vremenske prilike  i nezadovoljstvo sopstvenim izgledom. More, sunce, hlor, vetar čine da se nakon leta suočavamo sa dehidriranom kožom, bez sjaja i umesto da odajemo utisak svežine, izgledamo kao da nam odmor tek predstoji. Sada je pravo vreme da ublažimo negativne posledice koje je leto ostavilo na koži, kožu „zalijemo“ i nahranimo korišćenjem adekvatnih preparata.


Na tržištu kozmetičkih proizvoda postoji veliki broj različitih preparata za negu kože a pored toga izloženi smo i često agresivnom marketingu pa je teško snaći se i napraviti za nas najbolji izbor. Ukoliko koža nema nekih posebnih problema proizvod se najčešće bira na osnovu:

  • tipa kože ( suva, mešovita, masna, normalna),
  • starosti osobe (proizvodi za mladu kožu ili anti age),
  • iskustava u korišćenju proizvoda određenih brendova,
  • budžeta koji smo opredelili u ovu svrhu (za nekoga idealan preparat može biti onaj koji je cenovno izuzetno prihvatljiv dok za nekoga čak i izuzetno skup preparat neće biti dobar izbor).

Za određene dermatološke probleme  (dehidrirana koža, suva i atopična, postoje pegice i/ili fleke, pojavile su se bore ili su postale vidljivije, akne itd.) primena „obične“ kozmetike koja se može kupiti u parfimerijama i prodavnicama nije dovoljna već preporuku treba potražiti u apoteci gde se može pronaći širok asortiman tzv. dermatokozmetike.

Dermatokozmetika se od klasične kozmetike razlikuje po tome što nije isključivo dekorativnog delovanja. Ovi preparati nalaze se između leka i kozmetičkog proizvoda i koriste se kada primena kozmetike nije dovoljna a primena leka je nepotrebna. Dermatokozmetički proizvodi prolaze analize i naučne studije kojima se potvrđuju tvrdnje o delotvornosti. Takođe, u proizvodnji se poštuju farmaceutski standardi kvaliteta.

Farmaceutske kuće razvijaju inovativne formule i patentiraju aktivne kozmetičke molekule koje su po svojoj delotvornosti i mehanizmu delovanja bliže leku nego klasičnom kozmetičkom proizvodu. Zato se velika pažnja poklanja i sigurnosti primene i sprečavanju pojave neželjenih efekata.

merz

U našim apotekama se od nedavno mogu se kupiti preparati nemačke farmaceutske kompanije Merz Pharma, koja je na našem tržištu poznata po Merz Spezial dražejama. One sadrže jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala, mikroelemenata i ekstrakta proteina soje pomažući da izgradite lepu, zdravu i sjajnu kosu, kožu i nokte.

Asortiman ove kompanije proširen je linijom za kožu koju čine Merz Spezial hijaluron krem mus i Merz Spezial kolagen krem mus. Inovativna formulacija krem musa i jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka doprineće trenutnoj vitalizaciji kože uz svilenkast osećaj.

Merz Spezial kolagen krem mus predstavlja jedinstvenu kombinaciju kolagena, vitamina C i aktivatora kolagena. Koži daje snagu i elastičnost.

Merz Spezial hijaluron krem mus u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu, sok aloje, glukozamin morskog porekla i ekstrakte morskih algi. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji sastojaka postiže se hidratacija i zaštita kože.

Svi preparati kompanije Merz proizvedeni su po standardima Dobre Proizvođačke Prakse, a efikasnost je ispitana i potvrđena brojnim analizama i naučnim studijama. Testirani su na podnošljivost i pod stalnim nadzorom kontrole kvaliteta.

Merz Spezial – nauka u službi lepote!

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Mycoseb-baner-300x300px
CG-19-INSTA-696x696
Mycoseb-baner-300x300px3