SAVE OIL plus: jača srce, reguliše holesterol

Sadržaj teksta

Ateroskleroza je bolest koja se karakteriše stvaranjem naslaga holesterola u zidovima arterija, što tokom vremena dovodi do smanjenja ili potpunog prekida u protoku krvi kroz njih. To za posledicu može da ima po život opasne komplikacije, kao što su infarkt ili šlog.

autor: Dr Radosav Vidaković, Klinički asistent i viši naučni saradnik, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Šef odeljenja neinvazivne kardiološke dijagnostike, Kliničko-bolnički centar „Zemun”, Beograd


Proces ateroskleroze može da započne u ranom životnom dobu, čak u drugoj ili trećoj deceniji života, pa posebnu pažnju treba posvetiti njenoj prevenciji kroz adekvatnu regulaciju vrednosti holesterola u krvi.

Lekovi koji se koriste u te svrhe (statini) kod jednog broja osoba mogu da dovedu do ozbiljnih oštećenja jetre, bubrega ili mišića. S druge strane, upotreba prirodnih preparata kao što je uljani ekstrakt antarktičkih račića sa dodatkom polikozanola i koenzima Q10 – Save Oil PLUS – je bezbednija. Za razliku od brojnih sličnih preparata, Save Oil PLUS u sebi sadrži važne omega-3 masne kiseline u formi fosfolipida, što za 50% poboljšava njihovu resorpciju i iskoristljivost u organizmu, astaksantin – snažan antioksidans koji štiti ćelije od daljeg oštećenja, polikozanole koji dodatno redukuju ukupni i LDL holesterol, kao i koenzim Q10 koji se savetuje pacijentima sa miokardiopatijom i srčanom insuficijencijom.

Save Oil PLUS štiti kardiovaskularni sistem, snižava ukupni i loš holesterol, snižava trigliceride, podiže dobar holesterol i doprinosi stvaranju energije u celom organizmu. Ukoliko se svakodnevno uzima, koriguje celokupne vrednosti masnoća u krvi, čime se rizik od fatalnog infarkta ili šloga može značajno smanjiti.

Rezultati primene dodatka ishrani Save Oil ® PLUS kod mojih pacijenata u cilju korekcije vrednosti holesterola u krvi su veoma dobri, ali preporučujem da se pre nego što počnete i Vi da ga koristite prethodno konsultujete sa Vašim kardiologom ili izabranim lekarom.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
CG-19-INSTA-696x696
baner-em-sporiji