Graviola, drevna mudrost prirode

Sadržaj teksta

Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka poreklom iz Južne Amerike. Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, B1 i B2 te fosfora, a njena kora, list, koren i seme, vekovima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca jer obiluju alkaloidima i bioaktivnim sipstancama- acetogeninima.

U Peruu lišće Graviole konzumiralo se za smirenje, kao diuretik i analgetik, a u Brazilu kao lek za jetru i probleme kod brojnih tegoba kao što su artritis, astma, bolesti srca i žuči. Plodovi i sok Graviole tradicionalno se konzumiraju i za lečenje groznice, dijareje, za stimulaciju izlučivanja mleka kod doilja.

Uticaj na ćelije raka

Mnogobrojna istraživanja, sprovedena na više Univerziteta u svetu, potvrdila su da bioaktivni sastojci Graviole-annona acetogenini, kojih najviše ima u listovima, ubijaju maligne ćelije čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog creva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Takođe, istraživanja su pokazala da ovi sastojci ćelije raka ubijaju selektivno i precizno, za razliku od hemioterapije gde pored ćelija raka neminovno stradaju i zdrave ćelije. Ta istraživanja objavljena su u časopisu „Journal of Natural Products“.

Američki Nacionalni centar za istraživanje raka – NCI sprovodio je prva naučna istraživanja o antikancerogenoj sposobnosti Graviole. Rezultati su pokazali da su supstance iz lišća i stabljika efikasnije u napadu i uništavanju malignih ćelija.

Graviola, pomaže zdravlju čitavog organizma

Danas je poznato da Graviola, osim toga što ciljano ubija ćelije raka, povoljno deluje i na rad unutrašnjih organa. Ona je antimikrobni agens širokog spektra za bakterijske i fungicidne infekcije, deluje protiv unutrašnjih parazita i crva, sredstvo protiv hipertenzije, za smirenje kao i protiv depresije. Graviola pokazuje i znatne rezultate u lečenju bolesti srca, astme, dijabetesa tipa 2 i bolesti jetre. Graviola pokazuje odlične rezultate pri podizanju imuniteta za vreme i posle hemoterapije kao i kod pacijenata zaraženih HIV-om.

Lišće Graviole sadrži najveći broj acetogenina i najmanji broj alkaloida od svih delova Graviole. Trudnice i oboleli od Parkinsonove bolesti ne smeju koristiti Graviolu. Osobe koje piju lekove za snižavanje krvnog pritiska ili imaju niski krvni pritisak trebaju ga pratiti dok uzimaju Graviolu jer ona snižava krvni pritisak i umiruje.

Kako i šta koristiti

List Graviole se može kupiti u obliku praha, tableta i kapsula. Na našem tržištu broj ovih preparata sve je veći. Svi delovi stabla graviole koriste se u medicinske svrhe ali treba znati da maksimalne količine acetogenina (delujuće supstance) sadrže listovi Graviole. Preparat Graviola, MediaHealth-a je isključivo napravljen od listova što ga čini izuzetno efikasnim. Uz Graviolu treba uzimati I vitamin C kako bi se apsorpcija delujućih supstanci povećala a samim tim i dejstvo bilo bolje.

Graviola ima izuzetan antimikrobni efekat pa se dešava da uništavajući bakterije prisutne u digestivnm traktu kao posledica, jave se nadimanje i dijareja. Kako bi se ovo sprečilo, kada se kozumira Graviola, preporučuju se i probiotici.

Savetujemo vam da pazite na svoje zdravlje, da koristite samo proizvode proverenog porekla i najvišeg kvaliteta kako bi zdravstveni učinak bio maksimalan.

Svi delovi stabla graviole koriste se u medicinske svrhe ali treba znati da maksimalne količine acetogenina (delujuće supstance) sadrže listovi Graviole.

Prirodni dijetetski supplement koji doprinosi podizanju odbrambene snage organizma, pomaže uspostavljanju optimalnog rada organa I vraća vitalnost.
 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Please select listing to show.