Šta su alkilgliceroli? Kako nam pomažu u borbi protiv bolesti?

Sadržaj teksta

Pravilna ishrana koja uključuje obilje svežeg voća i povrća, umerena svakodnevna fizička aktivnost i izbegavanje stresa preduslov su dobrog imuniteta. Međutim, savremeni način života u fokus stavlja brzinu pa tako za normalan obrok često nema vremena, fizička aktivnost se svodi na putovanje od posla do kuće i obrnuto, a stres je nemoguće izbeći. Sve ovo utiče da imunitet čoveka oslabi pa često imamo prehladu i druge infekcije, osećamo umor, bezvoljnost…

Kako pomoći?

U apotekama postoji dosta preparata za jačanje imuniteta. Njihov sastav, jačina i cene se razlikuju što još više zbunjuje običnog čoveka prilikom odabira.

Šta su alkilgliceroli?

Alkilgliceroli su supstance koje imaju imunomodulatorna svojstva. Prirodno su prisutne u našem organizmu i to u jetri, koštanoj srži i majčinom mleku. Starenjem kao i pod uticajem stresa, pušenja, bolesti ili loših životnih navika njihov nivo u organizmu se smanjuje pa imunitet pada.

Da li se alkilgliceroli mogu nadoknaditi?

Alkilgliceroli su u vrlo malom procentu ili nimalo prisutni u životnim namirnicama. Na primer, u kravljem mleku ih ima 10 puta manje nego u majčinom, pa je opravdano unositi ih u organizam suplementima. Suplementi koji sadrže alkilglicerole dobijaju se iz ajkuline jetre. Međutim, ulje jetre različitih vrsta ajkula u svom izvornom obliku sadrži i alkilglicerole koje našem imunitetu nisu potrebni, holesterol, skvalen, živu, teške metale i druge supstance koji štete ljudskom organizmu. Upravo zato, prilikom odabira preparata treba biti obazriv.

ecomer

Kako odabrati preparat koji sadrži ulje ajkuline jetre?

Vreme je ekonomske krize pa se pacijenti vrlo često prilikom kupovine rukovode cenom i količinom, a ne kvalitetom proizvoda. Na primer kada su preparati na bazi ulja ajkuline jetre u pitanju, 500mg ulja ne znači i 500mg alkilglicerola. Takođe, ne znači da su prisutni samo potrebni alkilgliceroli itd.

Po čemu se razlikuje Ecomer od ostalih preparata?

Sastav alkilglicerola koji su prisutni u Ecomeru bazira se na sastavu alkilglicerola u majčinom mleku. To su najpotetntniji alkilgliceroli dobijeni iz ulja jetre tri vrste ajkula hladnih mora. Ulje je posebnim tehnološkim procesima prečišćeno tako da ne sadrži holesterol, skvalen, teške metale kao ni druge alkilglicerole koji našem organizmu nisu potrebni. U preparatu nema vitamina A i D što je vrlo važno jer, kontinuirani unos A i D vitamina može dovesti do hipervitaminoze. Sve navedeno čini Ecomer najboljim izvorom prirodnih alkilglicerola.

Kome se Ecomer preporučuje?

Ecomer se preporučuje osobama sa slabim imunim sistemom, odnosno onima koji su skloni infekcijama, boluju od neke hronične bolesti ( alergija, astma..), osobama koje su na radioterapiji i hemioterapiji kao i osobama koje su izložene stresu, sportistima itd. Preventivno se koriste 2 kapsule dnevno, a kao dodatak terapiji 3-6 kapsula.

Koliko dugo se preporučuje korišćenje Ecomera?

Zahvaljujući visokoj čistoći preparata, Ecomer se može koristit bez vremenskog ograničenja. Preporučuje se upotreba minimum 3 meseca.

 

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Probiotici-baner-300x300px
OTT-baner-300x250px
Biofeminn_300x300px