Predstavljamo Vam Tranquility

Sadržaj teksta

Najprecizniji neinvanzivni prenatalni test u Evropi od sada je dostupan i trudnicama u Srbiji!

KAKO IZBEĆI RIZIK NEPOTREBNE AMNIOCENTEZE

Na svečanoj promociji održanoj 16. Aprila u hotelu Radisson Blu Old Mill Belgrade, predstavljen je novi prenatalni test pod nazivom „Tranquility“, švajcarske kompanije Genoma, koji je najprecizniji neinvanzivni prenatalni test u Evropi. Glavna prednost ovog testa je mogućnost da se već od 10. nedelje trudnoće sa veoma visokom preciznošću proceni prisustvo najčešćih hromozomskih anomalija fetusa, bez potrebe za amniocentezom u slučaju negativnog rezultata testa.

Premijeri Tranquility testa prisustvovali su vodeći stručnjaci iz oblasti ginekologije i akušerstva, a tom prilikom, Prof. dr Olivera Kontić Vučinić, specijalista ginekologije i akušerstva i načelnik genetskog savetovališta GAK KCS, istakla je da neinvazivno prenatalno testiranje nudi korak između dosadašnjeg skrininga i invazivnog dijagnostičkog testiranja. Putem uzorka majčine krvi određuje se verovatnoća postojanja fetalnih aneuploidija. Iako se još uvek ne tretira kao dijagnostički, ovaj test po svojim karakteristikama i pouzdanosti u predikciji značajno prevazilazi sve dosadašnje skrining testove, dok je rizik od pobačaja u potpunosti eliminisan.” Profesorka je ukazala i na značaj adekvatne informisanosti pacijenata o performansama testa, njegovim indikacijama, mogućnostima i ograničenjima, što je, svakako i preduslov implementacije u kliničkoj praksi, dok je njegova primena prema svetskim iskustvima i rezultatima u potpunosti opravdana.

Predstavljamo Vam Tranquility

Generalni direktor ESPERITE grupe, Dr Frederik Amar, prisutnima je predstavio kompanijsku misiju koja je fokusirana na razvoj preventivne i personalizovane medicine širom Evrope, a genetski testovi koje lansiraju imaju za cilj da donesu klijentima veliku blagodet od ovog preokreta u medicini. “U Ženevi smo formirali najveći klinički genetski centar za dijagnostiku u Evropi, kao i sopstvenu bio-informatičku platformu, sa ekspertima svetske klase, kako bismo vam ponudili precizne, bezbedne i pristupačne genetske testove, usklađene sa najvišim standardima kvaliteta. Donosimo budućnost medicine našim klijentima već danas. "- naglasio je Dr Amar.

Predstavljamo Vam Tranquility

Dr Boris Ferenc, direktor CryoSave Serbia, objavio je da će ESPERITE grupa u okviru koje posluju kompanija Genoma i kompanija CryoSave sa zadovoljstvom donirati najvećim porodilištima u Srbiji određeni broj besplatnih Tranquility testova: “Želja nam je da Tranquility prenatalni test bude dostupan što većem broju trudnica, pa smo zbog toga, pored njegovog vrhunskog kvaliteta i performansi, vodili računa i o pristupačnosti samog testa. S obzirom da je pad nataliteta u Srbiji konstantan problem, učinili smo i korak dalje i odlučili da 50 Tranquility testova (u vrednosti većoj od 30.000 eur) poklonimo najvećim porodilištima u Srbiji i to upravo najosetljivijim trudnicama koje su prošle kroz in-vitro oplodnju i spadaju u red visokorizičnih trudnoća. Baš njima smo želeli da omogućimo da prve iskuse bezbednost i preciznost ovakvog načina prenatalnog testiranja i na taj način u slučaju negativnog rezultata testa, izbegnu rizik i dodatni stres od nepotrebne amniocenteze, a samim tim i rizik od izazivanja pobačaja.

Predstavljamo Vam Tranquility

Tranquility je jednostavan, visoko senzitivan (99.9%), CE-IVD sertifikovan, najsveobuhvatniji neinvazivni prenatalni test za rano otkrivanje hromozomskih anomalija ploda kao što su Daunov, Edvardsov, Patauov, Tarnerov, Klineferterov i Jakobsov sindrom, najčešće mikrodelecije, kao i pola bebe na zahtev roditelja. Već od 10. nedelje jednoplodne trudnoće, a od 12. kod višeplodnih trudnoća, neinvazivnom metodom dolazi se do brzih i preciznih rezultata. Analizom slobodne fetalne DNK iz samo nekoliko mililitara majčine krvi u našoj vrhunskoj laboratoriji u Ženevi, dobijaju se najprecizniji rezultati u roku od samo 5 radnih dana. Na ovaj način, u slučaju negativnog rezultata, Tranquility test će omogućiti da se izbegne nepotrebna amniocenteza, postupak koji nosi rizik od pobačaja od 0.5-2%. Ukoliko je rezultat testa pozitivan, mora se ipak preduzeti invazivni postupak utvrđivanja dijagnoze amniocentezom ili biopsijom horionskih resica.

Tranquility® test je proizvod kompanije GENOMA S.A. koja se u okviru ESPERITE Grupe bavi genetskim testiranjima, dijagnostikom i istraživanjem u oblasti prediktivne medicine. GENOMA genetska platforma za kliničku dijagnostiku, vredna više miliona dolara, je najveća u Evropi. Visoko efikasna platforma za tehnologiju sekvenciranja sledeće generacije (NGS) u ovom trenutku osposobljena je za obradu 75.000 uzoraka godišnje. 2015. godina označava početak nove ere za personalizovanu medicinu. ESPERITE je lider u ovim promenama i uskoro će objaviti lansiranje novih genetskih testova.

Tranquility® test odlikuje:

Visoka senzitivnost > 99.9% – što znači da je Tranquility test u velikom procentu u stanju da izbegne lažno negativne rezultate. To se dešava kada test da negativan rezultat (poremećaj nije pronađen), dok beba u stvari ima zabeleženi poremećaj. Kod standardnih skining testova senzitivnost je 70-80%.

Visoka specifičnost > 99.9% – što predstavlja mogućnost izbegavanja lažno pozitivnih rezultata. To može dovesti do nepotrebnog i rizičnog obavljanja amniocenteze, iako beba nema nikakav poremećaj.
Najbrži rezultati – kompanija Genoma poseduje najnapredniju tehnologiju u svojoj laboratoriji u Ženevi, što znači da će rezultati biti gotovi u roku od 5 radnih dana od prijema u laboratoriju (osim kada su potrebne dodatne analize

ESPERITE Grupa, izlistana na Euronext berzi u Amsterdamu i Parizu, je vodeća internacionalna kompanija u oblasti regenerativne i prediktivne medicine od 2000. godine, koja posluje u gotovo 40 zemalja sa mrežom od 6.000 klinika širom sveta. ESPERITE pruža usluge klijentima u svojim najsavremenijim laboratorijama u Ženevi, uz ultra moderne objekte za obradu i skladištenje u Belgiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Dubaiju, Južnoj Africi i Portugaliji. Njena banka matičnih ćelija, CryoSave, čuva 280.000 uzoraka krvi i tkiva pupčane vrpce i vodeća je banka matičnih ćelija u Evropi od 2000. godine.

Ukoliko želite da saznate više o ESPERITE grupi i kompaniji Genoma posetite web stranice www.esperite.com i www.genoma.com

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Veragene-flyer-566x420
Biofeminn_300x300px
Veracity-flyer-567x420
image002 (1)