Luprinn prirodna pomoć kod menopauze

Sadržaj teksta

Luprinn, je dijetetski suplement koji sadrži ekstarkt šišarkica hmelja i koristi se za ublažavanje simptoma menopauze.


Menopauza predstavlja završetak reproduktivne sposobnosti žena, a uzrokovana je hormonskim promenama. Radi se o prirodnoj pojavi koja se javlja kod starijih žena usled iscrpljivanja funkcije jajnika. Tokom perioda menopauze dolazi do velikih promena u načinu funkcionisanja organizma žene, ali i do promena koje utiču na kvalitet života jer pored fizičkih poteškoća, javljaju se psihički problemi koji narušavaju svakodnevno funkcionisanje.

Menopauza se najčešće javlja u razdoblju između 45. i 55. godine. Ne treba je doživljavati kao bolest, već kao proces privikavanja organizma na novonastale promene. Ono što treba tretirati su simptomi koji se javljaju tokom menopauze, a posebno treba obratiti pažnju na prevenciju razvoja mogućih težih stanja kao što su ateroskleroza i osteoporoza.

Menopauza u širem smislu obuhvata tri razdoblja: perimenopauzu, menopauzu i postmenopauzu.

Osnovni znak koji ukazuje sam početak menopauze je neredovna menstruacija, koja u početku može da se javlja i češće nego obično, a zatim će pauze između dve menstruacije biti sve veće. Dodatni simptomi, koji nastaju kao posledice variranja u količini izlučenih hormona, su: pojava valunga, noćno znojenje, promene raspoloženja, nesanica, glavobolje i ubrzani otkucaji srca. Neće sve dame osetiti sve simpome, niti će intenzitet simptoma biti kod svake od njih isti, pa će tako najosetljivija grupa biti one žene koje su imale intenzivne simptome u PMS-u i one kod kojih se javila postporođajna depresija. Ova grupa žena je zapravo najosetljivija na promene u hormoskom statusu.

Epidemiološki podaci kažu da čak 75-85% žena oseća simptome koji im manje ili više utiču na kvalitet života i radnu sposobnost.

Iako bi zdravstveno stanje i unapređenje zdravlja u menopauzi trebalo da bude prioritet svake žene, većina njih ne obraća dovoljno pažnje i ne reaguje adekvatno na simptome koje nikako ne bi trebalo zanemariti jer posledice istih mogu biti mnogo opasnije.

Usled smanjenja produkcije estrogena dolazi do gubitka kolagena, pa tako kod žena u menopauzi dolazi do stanjivanja kože i kose, pojave bolova u zglobovima i mišićima, ali daleko ozbiljnija posledica je pojava osteoporoze, odnosno smanjene gustine kostiju, koja povećava rizik od nastanka preloma čak i pri bezazlenim udarcima i padovima. Smanjenje količine estrogena u organizmu će dovesti i do smanjenog lučenja serotonina, hormona koji ima značajan uticaj na raspoloženje, pa se iz tog razloga tokom menopauze mogu javiti napadi panike i depresija.

Postoje mnoge ne-farmakološke mere kojima žene mogu sebi pomoći u ovom periodu. Neke od njih su: redovno vežbanje, prestanak pušenja, smanjenje unosa kofeina, šećera i alkohola, i adekvatna priprema za noćni san, koja podrazumeva smanjenje osvetljenja u prostoriji, izbegavanje gledanja u televizor ili mobilni telefon pre odlaska na spavanje itd. Kroz brojna ispitivanja koja su sprovedena, stručnjaci su došli do zaključka da bi i adekvatna suplementacija umnogome pomogla ženama da lakše prebrode ovaj period i uspore nastanak mogućih komplikacija.

Luprinn, prirodna pomoć kod menopauze

Kompanija Innventa pharm Vam predstavlja Luprinn®, proizvod koji reguliše simptome menopauze.

Luprinn® je dijetetski suplement koji sadrži ekstrakt šišarica hmelja (Humulus lupulus). Za pozitivne efekte ovog preparata odgovoran je 8-prenilnaringenin, najpotentniji fitoestrogen, koji ima sličnu strukturu i profil delovanja kao i neki prirodni estrogeni koje produkuje naš organizam. Svakodnevnom primenom ove patentom zaštićene formulacije fitoestrogena, već nakon 4 nedelje doći će do značajnog smanjenja pojave simptoma menopauze. Za razliku od hormonske terapije koja ima veliki broj potencijalnih neželjenih efekata, primenom Luprinn®-a ćemo na prirodan način uticati na poboljšanje kvaliteta života žena u menopauzi, bez bojazni od pojave neželjenih efekata.

luprinnZa pozitivne efekte odgovoran je 8-prenilnaringenin, najpotentniji fitoestrogen, koji ima sličnu strukturu i profil delovanja kao i neki prirodni estrogeni koje produkuje naš organizam.

Primenom Luprinn®-a na prirodan način utiče se na poboljšanje kvaliteživota žena u menopauzi.

Bez bojazni od neželjenih efekata.

Luprinn se preporučuje:

  • ženama u menopauzi
  • osobama sa nesanicom
  • osobama koje su pod povećanim stresom
  • osobama kod kojih se javlja povremena anksioznost

Način primene: jednom dnevno jednu kapsulu popiti sa čašom vode.

Kutija sadrži 30 kapsula.

Potražite u apotekama.

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Urinal Pharmamedica
Biofeminn_300x300px
Urinal forte
image002 (1)