Izborite se sa vaginalnim infekcijama brzo i efikasno

Sadržaj teksta

Innovag vaginalne ovule su jedinstvenog sastava i preporučuju se za tretman kako gljivičnih tako i bakterijskih vaginalnih infekcija.


Svaka žena zna da borba sa vaginalnim infekcijama ume da bude veoma izazovna i naporna, uzimajući u obzir veliki broj faktora i uzročnika koji mogu negativno uticati na vaginalnu floru, što nas uvodi u začarani krug stalnog vraćanja infekcija i prekomerne upotrebe antibiotika i drugih lekova koji se u ovim stanjima preporučuju.

Izgled vaginalnog sekreta se menja tokom faza menstrualnog ciklusa, trudnoće, emocionalnog stresa, promene načina ishrane ili u toku uzimanja različitih lekova.

Vaginalne infekcije predstavljaju upalu vaginalne sluznice koja može da zahvati i spoljašnje ženske polne organe, a koje se ispoljavaju neprijatnim simptomima poput svraba, iritacije, bola i drugih tegoba. Učestalost vaginalnih infekcija varira u zavisnosti od brojnih faktora rizika, načina života kao i higijensko-dijetetskog režima.

Da li vaginalni probiotici pomažu u borbi protiv vaginalnih infekcija? Saznajte sve o Biofeminnu.

Faktori rizika za nastanak vaginalnih infekcija su brojni i obuhvataju hormonske promene (trudnoća, upotreba kontraceptivnih pilula ili menopauza), upotrebu različitih lekova (antibiotici, kortikosteroidi), neadekvatno lečenu šećernu bolest i brojna zdravstvena stanja sa oslabljenim imunim sistemom. Takođe, u faktore rizika spada i upotreba neadekvatnih sredstava za intimnu higijenu, kao i nošenje neudobnog veša ili odeće.

Kako razlikovati gljivičnu od bakterijske vaginalne infekcije?

Najčešći uzročnici vaginalnih infekcija su različite vrste bakterija, gljivica i parazita, kao i pojedini virusi koji takođe mogu izazvati upalu sluznice. Prisutnost infekcije dovodi do povećanog rizika za nastanak zapaljenskih procesa bolesti karlice, polno prenosivih bolesti, kao i do nepovoljnih akušerskih i ginekoloških ishoda (prevremeni porođaj, upala posteljice). Iz ovog razloga, važno je istaći značaj redovnih ginekoloških pregleda i pravovremenu dijagnozu vaginalnih infekcija.

INNOVAG ® vaginalne ovule sa zaštitnim, obnavljajućim i umirujućim dejstvom se preporučuju za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Jedinstvena formulacija sa hlorheksidinom ostvaruje snažno antiseptično delovanje, a zahvaljujući prisustvu prirodnog ekstrakta propolisa bogatog polifenolima, mlečne i hijaluronske kiseline, INNOVAG ® vaginalne ovule pospešuju regeneraciju vaginalne sluzokože.

Ova jedinstvena formulacija sinergetičkim delovanjem aktivnih principa, obezbeđuje obnavljanje vaginalne mikroflore i uspostavljanje optimalnih pH vrednosti vaginalne sluznice.

Hlorheksidin ima snažno lokalno antiseptičko delovanje, efikasno sprečava rast i razvoj velikog broja bakterija, gljivica i virusa.

Ekstrakt propolisa smanjuje upalu sluznice, poboljšavajući lokalni imunitet vaginalne sluznice, bez štetnog delovanja na “dobre” bakterije vaginalne mikroflore.

Hijaluronska i mlečna kiselina, zajedno sa ekstraktom aloje i vitaminom E, formiraju zaštitnu barijeru na površini vaginalne sluznice, koja sprečava nastanak nove infekcije, doprinosi hidrataciji, regeneraciji i bržem zarastanju rana, posebno nakon hirurških intervencija.

INNOVAG® vaginalne ovule se mogu primeniti u trudnoći, uz konsultaciju sa lekarom. Proizvod je klinički testiran, bez parabena i tiazolinona, bez mirisa, boje i silikona. Pakovanje sadrži 7 vaginalnih ovula koje se koriste u kontinuitetu 7 dana.

Više o proizvodu sasznajte na: https://www.innventa-pharm.com/ginekologija/

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Veragene-flyer-566x420
Biofeminn_300x300px
Veracity-flyer-567x420
image002 (1)