BIOFEMINN, rešenje za učestale urogenitalne infekcije

Sadržaj teksta

Ukoliko su učestale rogenitalne infekcije problem koji vas muči oralni probiotik može biti od velike pomoći. Probajte Biofeminn.


Vaginalne infekcije i „dobre bakterije“

Najčešće infekcije kod žena u reproduktivnom periodu su vaginalne infekcije, koje nastaju usled poremećaja normalne bakterijske mikroflore vagine, kada dolazi do smanjenja broja „dobrih bakterija“ i povećanja „štetnih bakterija“ na površini vaginalne sluznice.

Dobre bakterije“ predstavljaju korisne mikroorganizme koji su sastavni deo normalne vaginalne mikroflore i imaju važnu ulogu u održavanju zdravog mikrobiofilma vagine. Najveći broj korisnih mikroorganizama pripada rodu Lactobacillus. Laktobacili sintetišu mlečnu kiselinu i druge produkte koji pomažu u sprečavanju rasta i razmnožavanja patogenih mikroorganizama, uspostavljanju optimalne vaginalne pH vrednosti i stimulaciji lokalnog imunog odgovora.

Pored mikroorganizama iz roda Laktobacila, važnu ulogu u uspostavljanju i održavanju optimalne mikroflore vagine imaju i „dobre bakterije“ iz roda Bifidobacterium. U pitanju su sojevi mikroorganizma koji je prvobitno izolovan iz fermentisanog mleka, a koji naseljava crevni trakt odojčadi, zdravih odraslih ljudi i prisutan je u genitalnom traktu žene. Bifidobakterijum sojevi ubrzavaju sazrevanje imunološkog odgovora i poboljšavaju funkciju crevne barijere. Zauzimaju značajno mesto u terapiji dijareje, opstipacije i sindroma nervoznih creva.

Laktobacili i Bifidobakterijum sojevi predstavljaju probiotske kulture koje, primenjene u adekvatnoj količini, imaju dokazane povoljne efekte na zdravlje domaćina.

U današnje vreme, prekomerna upotreba lekova, kontraceptivnih tableta, alkalnih sapuna, agresivnih deterdženata za pranje veša i preparata za intimnu higijenu, mogu doprineti razvoju neuravnoteženosti u sastavu vaginalne mikroflore. Takodje, hormonske promene koje prate trudnoću, menopauzu, kao i pojedina oboljenja poput šećerne bolesti, mogu da izazovu nastanak vaginalne infekcije.

Neracionalna primena antibiotika može ozbiljno da naruši zdrav vaginalni i probavni mikrobiom, ali i da doprinese povećanoj neosetljivosti mikroorganizama na određene lekove.

Poseban izazov za lekare su ponavljajuće bakterijske i gljivične infekcije vagine, koje mogu biti posebno optrerećujuće za dame, jer se pojavljuju na dva do tri meseca po izlečenju, mogu izazvati neprijatne simptome i često se leče različitim vrstama antibiotika.

Kako da razlikujete bakterijsku od gljivične vaginalne infekcije pomoći će vam tekst: Bakterijska vaginoza ili gljivična infekcija, sličnosti i razlike

Urinarne i vaginalne infekcije – zbog čega mogu da se jave istovremeno? Zašto su žene podložnije infekcijama urinarnog trakta?

Zbog bliskog anatomskog položaja ženskih reproduktivnih organa, urinarnog i probavnog sistema, nije retkost da se infekcija istim mikroorganizmom proširi i na okolne sisteme organa. Infekcije se često prenose polnim kontaktom, pri čemu se određena bakterija može preneti iz vagine ili završnog dela probavnog trakta, do mokraćovoda i bešike.

Urinarne infekcije su veoma česta pojava, naročito kod žena. Više od polovine žena će imati barem jednu urinarnu infekciju tokom života. Interesantan je podatak da će 4 od 10 žena razviti ponovljenu urinarnu infekciju u roku od šest meseci.

Najčešći uzročnici infekcije urinarnog sistema su crevne bakterije ili, dosta ređe, gljivice koje dospevaju u urinarni sistem. Razmnožavanjem štetnih bakterija postepeno se razvijaju simptomi u vidu peckanja, bola i učestalog mokrenja.

Koje osobe ženskog pola imaju povećan rizik da dobiju urinarnu infekciju?

Postoji povećan rizik od razvoja urinarne infekcije kod žena koje su seksualno aktivne, kod žena koje koriste dijafragmu ili spermicide kao vid kontracepcije, kod trudnica (hormoni trudnoće mogu promeniti odnos dobrih i loših bakterija u urinarnom traktu), kod žena u menopauzi usled gubitka hormona estrogena što olakšava razmnožavanje patogenih bakterija), kod osoba sa šećernom bolešću ili kod osoba sa oboljenjem mokraćnog sistema.

Deo rešenja za infekcije urogenitalnog sistema može biti BIOFEMINN®

BIOFEMINN ® je dodatak ishrani, oralni probiotik, koji sadrži kombinaciju pažljivo odabranih korisnih bakterija Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum i Bifidobacterium animalis subsp. lactis, koji doprinose uspostavljanju i održavanju optimalne vaginalne mikroflore, zaštiti urinarnog i probavnog sistema, kao i stimulaciji lokalnog imunog odgovora.

U sastavu proizvoda BIOFEMINN ® se nalazi patentirana formulacija SynBalance®, koja dokazano obnavlja crevnu mikrofloru, smanjuje bol i nadutost, kolonizuje vaginalnu sluznicu nakon samo 7 dana primene i sprečava nastanak urinarnih infekcija. Zahvaljujući antimikrobnom i protivupalnom delovanju ublažava simptome vaginalnih i urinarnih infekcija, a stimulacijom lokalnog imunog sistema ubrzava oporavak i sprečava ponovni nastanak infekcije.

BIOFEMINN ® se primenjuje u cilju smanjenja simptoma povezanih sa vaginalnim infekcijama, za sprečavanje nastanka ponovne vaginalne ili urinarne infekcije, tokom i nakon antibiotske terapije, kod osoba sa narušenom crevnom mikroflorom, kod trudnica sa otežanim pražnjenjem creva, u sklopu pripreme za vantelesnu oplodnju, kao i kod osoba sa neuravnoteženenom vaginalnom mikroflorom u menopauzi. Proizvod je bezbedan za primenu tokom trudnoće i nakon porođaja, ne sadrži gluten i može se koristiti kod osoba starijih od 12 godina.

Zahvaljujući patentiranoj formulaciji korisnih bakterija i dokazanim kliničkim efekatima, oralni probiotik BIOFEMINN ® ostvaruje produženo korisno delovanje na urinarni, genitalni i probavni sistem i nakon prestanka konzumacije proizvoda.

Više o ovom oralnom probiotiku možete saznati: Biofemin, oralni probiotik za poboljšanje intimnog zdravlja žene.

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Urinal Pharmamedica
Biofeminn_300x300px
Urinal forte
image002 (1)