Mina Milutinović, pet saveta o zdravlju

Sadržaj teksta

„Zatvorske kazne za premršave manekenke u Francuskoj“, „Premršave menekenke ostale bez posla na Madridskoj nedelji mode“,„Reklama poznatog brenda Yves Saint Laurent zabranjena zbog premršave manekenke“ samo su neki od naslova koji poslednjih godina preplavljuju svetske medije a celokupna svetska javnost krenula je u odlučujuću bitku protiv anoreksije.

Kao pravi modeli i uzori mladim devojkama pojavljuju se mlade, zdrave i obrazovane osobe. Jedan od pravih uzora u Srbiji a zbog koje su bez daha ostali i španski i američki mediji je devojka rođena 1995. godine u Smederevskoj Palanci, studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koja je 2012. pobedila na takmičenju „Miss World Next Top Model“.

Pored toga što je lepa, pametna, obrazovana i uspešna, Mina Milutinović je osoba koja izuzetno vodi računa o zdravlju a sa nama je podelila neke tajne svog zdravog života:

  1. Hidratacija celog organizma

Mina Milutinović dan počinje čašom vode sa malo limuna. Na taj način Mina pokreće svoj metabolizam a napitak blagotvorno deluju i na želudac i digestivni trakt pripremajući ih za varenje hrane. Tokom dana Mina unese još najmanje 2l vode sa limunom i jednu do dve šolje detoks ili zelenog čaja. Hidratacija je za Minu na prvom mestu jer zna da se telo sastoji od 80% vode i da je nadoknada vode i elektrolita ključna za pravilno funkcionisanje organizma što se svakako odražava i na izgled kose, kože i ten.

  1. „U zdravom telu zdrav duh, zdravim duhom do zdravog tela“

Ovo je rečenica koju Mina vrlo često izgovara i može se reći da je u ovih nekoliko reči satkana osnova njenog života i načina funkcionisanja. Mina čuva i jača svoj duh iz dana u dan praktikujući transcendentalnu meditaciju! Tehnika transcedentalne meditacije se prenosi hiljadama godina sa učitelja na učenika i predstavlja vertikalni put duha do najvećih dubina okeana mišljenja – do samog izvora misli što je razlikuje od drugih tehnika meditacije. Mina svakodnevno po 20 minuta uživa u meditaciji, na taj način pronalazi fokus i harmoniju a uticaj na sve njene životne planove je višestruko pozitivan.

  1. Jako i zdravo telo

„Najlepši način da vežbate je da nađete „vežbanje“ u kom apsolutno uživate! Ja uživam u brzom hodu!“, kaže Mina, koja po nekoliko sati nedeljno brzo pešači kroz poznate i otkrivajući nepoznate predele u prirodi, u kojoj god zemlji i gradu se nalazila. Pored toga, kada uslova za brzi hod nema, voli da poseti i neki od grupnih treninga kao što su pilates i fit/kardio boks.

  1. Minina kuhinja

Mina verovali ili ne, kuva, i to odlično! Kad god nađe vremena za kuhinju, Mina vrlo rado priprema hranu za sebe i svoje voljene. Kako izuzetno brine o tome da hrana bude organska i zdrava, pažljivo bira sve namirnice, a na stolu se uvek nalazi puno voća i povrća. Obožava da jede i priprema suši ali naravno da pojede i poneki slatkiš, mada vođena pravilima hronoishrane, ne posle 18h. Mina nije ljubitelj crvenog mesa, ali vrlo rado pojede ćureće ili pileće meso.

  1. Kozmetika i suplementacija

S obzirom na prethodne navode, vrlo je jasno da Mini pored ovakvog načina života nije potrebna posebna nega kože i kose jer zaista živi zdravim životom. Mina pere kosu potpuno prirodnim šamponima bez dodatka i konzervanasa (npr. šamponom od koprive) a za prelepi izgled svoje kože koristi domaću kozmetiku Crystal Derma s posebnim akcentom na Panthenol liniju. Svoje telo dodatno neguje masažama u kojima izuzetno uživa, a najčešće su to opuštajuće i relaks masaže.

Od suplemenata redovno koristi vitamin C i magnezijum a imunitet održava tako što u periodima virusnih i bakterijskih infekcija koje sebi ne sme da priušti konzumira 7-10 dana ulje od divljeg origana.

Iako jeste tačno ono što ćete prvo pomisliti „nju je mama rodila tako lepu i savršenu“ i da se genetika puno pita ali način života i briga o sopstvenom organizmu može popraviti i loš i usporen metabolizam a ishrana naučno dokazano utiče na izgled kose i kože. Pa izvolite, izbor je Vaš.

 

NAJNOVIJI TEKSTOVI
Mycoseb-baner-300x300px
Mycoseb-baner-300x300px3
INSTA-2-696x696
Tendocilinn_baner_300x600px_ver-2